İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

20. Radyo Şenliği başladı: Açık Radyo bağımsızlığına destek verecek dinleyicilerini bekliyor

0

95.0‘dan yayın yapan Açık Radyo‘nun gelenekselleşen Radyo Şenliği’nin 20.’si geçen hafta sonunda başladı. 28’inci yılındaki Açık Radyo’nun Dinleyici Destek Özel Yayını kapsamında düzenlenen 20’nci Radyo Şenliği, 11 Haziran Pazar akşamı sona erecek.

2004’ün Mart ayında “Açık Radyo Dinleyicisini Arıyor!” başlığıyla başlayan projenin amacı kurucuların ve gönüllü programcıların kolektif çabasının dinleyicinin katılımıyla tamamlanması ve radyonun bağımsızlığının sürdürülebilir olması.

Destek Projesi ile  dinleyiciler seçtikleri bir veya birden fazla programın istedikleri bir saatine destek verebiliyor. Yarım saatlik bir programa 350 TL, 1 saatlik bir programa 600 TL ile destek olabilen dinleyicilerin adları da seçilen programın başında ve sonunda anılıyor.

Yazar, Akademisyen, Açık Radyonun Kurucusu

Açık Radyo ekibi adına, kurucu ve programcı Ömer Madra‘nın kaleme aldığı 20. Radyo Şenliği çağrısı şöyle:

“Yüz yüze bir araya gelmemizi engelleyen korkunç pandemi yıllarının ardından nihayet tekrar buluşuyoruz. Dinleyici Destek Özel yayınlarımızın yirmincisi, araya giren seçim haftaları yüzünden de epey gecikmeli olarak bu sene 3 Haziran Cumartesi sabahı başlıyor ve 11 Haziran Pazar akşamı sona eriyor. (9 gün boyunca 99 saat!)

“Dünyada 1968 devriminin başlamasının 55. yıldönümüne denk gelen bu günlerde şenlikli bir hengâme içinde sizi, yaşanabilir, barışçıl ve demokratik bir dünya için bu cesur dönüşüm dalgasını birlikte yaratmaya ve radyonuza bir kez daha destek olmaya çağırmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.

“Dünyada ve ülkede iklim-demokrasi-barış krizlerine karşı
“Dinleyicilerimizle birlikte omuz omuza
“Yeni ‘cesur yeni dünya’yı kurma yolunda,
“Yeni bir radyo şenliğine doğru…”

Açık Radyo’ya program destekçisi olmak için destek.acikradyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

20’nci Radyo Şenliği kapsamında konuk olarak desteklerini verecek bazı isimler de şöyle:

Ahmet Ali Aslan, Bahr, Barış Demirel, Bekir Ağırdır, Can Karadoğan, Cem Kaya, Cenk Erkdoğan, Ceylan Ertem, Cümbüş Cemaat, Deniz Taşar, Deniz Alnıtemiz, Dilan Balkay, Ercan Kesal, Efe Demiral, Gaye Su Akyol, Feryal Öney, Fehmiye Çelik, Fırat Tanış, Nilipek, Mert Fırat, Kardeş Türküler, Selin Sümbültepe, İdil Meşe, Tilbe Saran, Yeşim Ustaoğlu, Yiğit Sertdemir.

You may also like

Comments

Comments are closed.