EğitimManşetTürkiye

20 ilde yüz yüze eğitime kar nedeniyle ara verildi

0
Fotoğraf: Eyüp Elevli/AA

Hafta sonundan bu yana Türkiye’nin birçok şehrinde etkili olan kar yağışı ve şiddetli soğuk nedeniyle toplamda 20 ilde okullar tatil edildi.

Valilikler tarafından yapılan açıklamaya göre Sinop, Sakarya, Zonguldak ve Bingöl‘de yüz yüze eğitime iki günlüğüne ara verildi. Samsun’da Yakakent hariç tüm ilçelerde iki gün okullar kapalı olacak.

Giresun‘un il merkezi ve bazı ilçelerinde bugün ve yarın yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Karadeniz’de 740 köy yolu kardan kapandı

İstanbul, Ordu, Gümüşhane, Rize, Kars ve Yozgat‘ta da bugün okullar kapalı. Trabzon, Bursa ve Çorum‘daki bazı ilçelerde bugün okullar kapalı. Kastamonu‘da 13, Konya‘da 10, Balıkesir‘de 12, Nevşehir‘de 4, Tokat’ta 3 ilçede yüz yüze eğitime bugün başlanamayacak.

Rize’de 186, Gümüşhane’de 41, Artvin’de 78, Giresun’da 201, Sinop’ta 212, Bayburt’ta 13, Amasya’da ise 9 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karayolları, Özel İdare ve belediye ekipleri kar nedeniyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

Bayburt‘ta belediye ekipleri yaya kaldırımlarında biriken karları kürüyor. Kar yağışı nedeniyle Artvin’de de yüz yüze eğitime ara verildi. Kentlerde engelli kamu personeli de idari izinli sayıldı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.