Kültür-Sanat

2. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali’nin ana teması “Mülteci Çocuklar”

0

Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen ve ana teması “Mülteci Çocuklar” olan Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali, 11 Kasım Pazar günü 17.00’de başlayacak.

Açılış etkinliğinde çocuklardan oluşan modern dans grubu, piyano eşliğinde kısa bir keman konseri, kısa film gösterimi ve Şubadap Çocuk grubu yer alacak.

Yılmaz Güney Sahnesi başta olmak üzere, Sinetopya, ODTÜ Mezunlar Derneği, Bademlidere Çankaya Evi gibi merkezlerde, 60 film gösterimi, söyleşiler, paneller, uzman eğitmen ve sanatçılarla yapılacak pek çok atölye ve gösteri programda yer alıyor.

Mülteci çocuklarla ilgili farkındalık yaratacak filmler ve bir panelin de yer aldığı festivalde, Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Ekoloji Dostu Çocuklar, Karikatür Atölyesi, Hollanda’dan gelecek olan CineKid Workshop, Basit Sinema Yapım Atölyesi, Bergman 100. Yaş Çocuklarla Sanat Atölyesi, Resim Atölyesi, Sözsüz İşler Atölyesi gibi atölyeler de yer alıyor.

Festival, bu yıl Cinekid ve KLIK ekipleri, Yannie Dupont Hebert, Hüseyin Tabak, Erhun Altun, Erman Okay başta, yurt içi ve yurt dışından gelen önemli yönetmen ve konukların söyleşi ve etkinlikleri bu yıl da içeriği oldukça zenginleştiriyor. Behiç Ak bu yılın festival onur konuğu.

Kanada, Hollanda, Avusturya, İran, İsviçre, İsveç, Almanya, İspanya, Küba, Japonya, İzlanda, Belçika, Bangladeş, İngiltere, Fransa, İtalya ve Türkiye’den katılımcılarla gerçekleşecek olan festival 20 çocuğun emeği ve gönüllülerin katılımıyla birlikte hazırlandı.

Festival, farklı yaş gruplarından çocukları, gençleri ve ebeveynleri kapsayacak gösterim ve etkinlik şöleninin ardından 18 Kasım’da, çocukların senaryolarını yazdıkları, oynadıkları ve yönettikleri filmlerin gösterimi, oyunculuklarını üstlendikleri Ah Şu Anneler Babalar adlı tiyatro oyunu ve 1000 Çocuk Korosu’nun yer aldığı kapanış programıyla sona erecek.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklere katılım ücretsiz.

Web: www.cocuksinemasi.com

Facebook: Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali

Twitter: Çocuk Diyarı Film F. @Childrenland06

Yeşil Gazete

 

You may also like

Comments

Comments are closed.