LGBTİ+Manşet

2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu sona erdi

0
Lezbiyenism Atölyesi

Mersin 7 Renk, Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin birlikte organize ettiği etkinliklerin bir arada olduğu 9-14 Kasım tarihlerinde Mersin’de gerçekleşen 2.Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu, 16 Kasım Pazartesi günü basın toplantısı ile sona erdi.

20 Kasım Nefret Suçları Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen sempozyumun ilk günü olan 14 Kasım’da ‘Benim Çocuğum’ Belgeseli –Şule Ceylan söyleşisi ve CİSST den Zafer Kıraç sunumuyla ‘Hapiste LGBTİ Olmak’ oturumları Akdeniz Belediyesi ev sahipliği ile gerçekleştirildi.

45

Sempozyumun ilk günü, “Benim Çocuğum” belgeseli gösteriminin ardından Listag’dan Şule Ceylan ile söyleşi vardı

2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumunun ikinci gününde Buğra Tokmakoglu’nun yönettiği “Haber Yazma Atölyesi”ne STÖ aktivistleri, Mersin Üniversitesi öğrencileri ve yerel medya mensupları katıldı.

39

Buğra Tokmakoglu’nun yönettiği “Haber Yazma Atölyesi”

Sempozyumun 3. Gününde ise Kaos GL’den Ali Erol sunumu ile “Homofobi Transfobi Karşıtı Mücadelenin Dünü Bugünü” oturumu yapıldı.

40

Ali Erol sunumu ile “Homofobi Transfobi Karşıtı Mücadelenin Dünü Bugünü” oturumu

Mersin Barosu’nda da “LGBTİ Hakları İnsan Haklarıdır” oturumunda da Av.Ezgi Özkan ve Av. Hayriye Kara ayrımcılık konulu bir sunum yaptılar.

41

“LGBTİ Hakları İnsan Haklarıdır” oturumunda da Av.Ezgi Özkan ve Av. Hayriye Kara konuştu

Mersin Tabip Odasında gerçekleşen ve Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Ugurhan‘ın modere ettiği “Homofobi Ayrımcılık ve Sağlık” konulu oturumda Mersin Üniversitesi’nden Gülşah Seydaoglu ve Ayşe Devrim Basterzi sunumları yer aldı.

42

Mersin Tabip Odası’nda Ful Ugurhan’ın modere ettiği “Homofobi Ayrımcılık ve Sağlık” konulu oturum vardı

Sempozyumun dördüncü gününde Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel‘in konuşmacı olduğu “Lezbiyenizm Atölyesi” vardı. Dünyada ve Türkiye’de eşcinsel biseksüel kadın hareketinin konuşulduğu Lezbiyenizm Atölyesinde Mersin yerelinde örgütlenen eşcinsel ve biseksüel kadınlar da yerelde yaşadıkları sorunlardan bahsetme imkanı buldu.

Lezbiyenism Atölyesi

Lezbiyenism Atölyesi

2.Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’nun son gününde ise Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. İdil Engindeniz’in katılımı ile ‘Medyada Nefret Söylemi ‘ sunumu yapıldı. Analisti olduğu Hrant Dink Vakfı Nefret Söylemi Raporu hakkında bilgi veren Engindeniz’in sunumunda moderasyonu ise Yeşil Gazete’den Alper Tolga Akkuş üstlendi.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Dr. İdil Engindeniz'in katılımı ile ‘Medyada Nefret Söylemi ‘ sunumu

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. İdil Engindeniz’in katılımı ile ‘Medyada Nefret Söylemi ‘ sunumu

16 Kasım Pazartesi Günü ise  Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği ofisinde yapılan basın toplantısında dernek yönetim kurulu üyesi , Akdeniz Belediyesinde açık trans kimliği ile çalışan Tuna Şahin’in basın açıklamasını okumasıyla sempozyum sona erdi.

 

Haber: Gizem Derin

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.