Editörün SeçtikleriKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

18 günlük karantinada alkol satışı da yasaklandı

0

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan itibaren, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek tam kapanma döneminde alkol satışının yasaklanacağını duyurdu.

Valilik ve kaymakamlıklara sorarak satışın yasaklandığı bilgisini aldıklarını belirten Aybaş, “Bize dolaylı olarak gelen bilgilere göre bu kapanma döneminde de alkol satışı yasaklanacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde tekeller diğer marketler gibi saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacak.

‘Keyfi olarak yasaklıyorlar’

İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkol satışına istinaden herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten Aybaş Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada “Mülki idari amirlikler keyfi olarak bu alkol yasağını uygulayabiliyorlar” dedi.

Daha önce hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasaklarında da keyfi olarak yasaklama olduğunu hatırlatan Aybaş, “Bu sefer de sanırım pandemiyi ve Ramazan ayını gerekçe gösteriyorlar” yorumunu yaptı.

‘Gelirimizin yüzde 90’ı alkol satışlarından’

Bu yasağın tekel bayileri çok kötü etkileyeceğini dile getiren Aybaş, “Bizim gelirimizin yüzde 90’ı alkol satışından geliyor. Bizden kimse çay, şeker almaz. Çok nadir durumlarda ancak” dedi.

Aybaş, “Alkol satışı yapsan bir türlü yapmasan bir türlü. Satış yapmayınca müşteriler kızıyor ‘Açıksınız ama neden satmıyorsunuz?’ diye. Satış yapınca da ceza var” ifadelerini kullandı.

Uygulanan para cezalarında da herhangi bir standart olmadığını belirten Aybaş, “Bazen 63 bin TL’den başlayan cezalar olabiliyor. Bazen de 3 bin 150 TL üzerinden ceza yazıyorlar” bilgisini paylaştı.

‘Yardım yok, tekeller batıyor’

Pandemi dönemi boyunca birçok işletmenin bu tarz cezalarla karşılaştığını belirten Aybaş, “Çok fazla batan oldu. Dükkanını kapatan oldu. Altı tane meslektaşımız borçları yüzünden intihar etti” ifadelerini kullandı.

Bu dönemde tekel bayilerin devletten kira yardımı, fatura yardımı veya borç erteleme gibi herhangi bir yardım alamadığına değinen Aybaş, “Bizi kaderimize terk ettiler” tepkisini gösterdi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.