İklim KriziLGBTİ+Manşet

17 Mayıs Derneği, İklim 101 – Tavsiyeler Kılavuzu’nu yayımladı

0

17 Mayıs Derneği, “LGBTİ+’lar ve İklim Krizine Giriş-Dönüşüme Kendimizden Başlamak: İklim101-Tavsiyeler Kılavuzu”nu yayınladı.

17 Mayıs Derneği, iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir bir dünya için LGBTİ+’lar olarak katkı sunmanın; iklim meselesini hem iklim adaleti ekseninde hem de kuir ekoloji ile sömürüsüz bir dünya tahayyülü bağlamında ele almanın, LGBTİ+ hareketini ve aktivizmini de güçlendireceğine inandığını da kaydetti.

Derneğin iklim çalışmaları

17 Mayıs Derneği, yeni bir çalışma alanı olarak iklim krizi ve iklim adaleti üzerine fikir üretmek üzere eylül sonunda çalışmaya başladı.

İklim değişikliği ve iklim adaleti hareketi, herkesin güvenle yaşayabileceği bir gezegeni hak ettiği ilkesi üzerine kurulduğundan, 17 Mayıs Derneği, değişimi kendinden başlatmak için Kaos GL Derneği ile birlikte çalışmaya başladı ve iklim çalışmaları doğdu.

17 Mayıs Derneği’nin ve Kaos GL Derneği’nin karbondioksit emisyonunu azaltmak ve ofisinde iklim dostu bir atmosfer yaratmak için sıfır atık, çevre politikası, vegan/vejetaryen tedarik politikası mevcut. Bu çalışma kapsamında ise, 17 Mayıs Derneği ve Kaos GL Derneği, daha temiz ve sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunmak için politika belgelerini gözden geçirirken, aynı zamanda Türkiye’deki diğer LGBTİ+ örgütlerini de, kendi edindiği ve derlediği bilgiler üzerinden harekete geçirmeyi ve deneyim paylaşımı ile, iklim değişikliği hareketini LGBTİ+ hareketinin değişmez bir unsuru haline getirmeyi amaçlıyor.

Bu nedenle 17 Mayıs Derneği, Paris İklim Anlaşması tartışmalarının izlendiği bugünlerde; iklim krizinin nedenlerini ve izlediği seyri gözler önüne sermek, iklim krizi ekseninde kuir ekoloji tartışmalarına göz atmak, toplumsal cinsiyet, LGBTİ+’lar ve iklim krizi arasındaki ilişkiyi ve iklim adaletine neden ihtiyaç duyulduğunu ve daha iyi bir çevre inşası ve iklim adaleti aktivizmi için aktivizmin nasıl dönüştürebileceğini vurgulamak ve dönüşüme kendilerinden nasıl başlanabileceğine dair tavsiyeler sunmak için LGBTİ+’lar ve İklim Krizine Giriş-Dönüşüme Kendimizden Başlamak: İklim101-Tavsiyeler Kılavuzu’nu hazırladı.

Kılavuza buradan ulaşabilirsiniz.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.