LGBTİ+ManşetTürkiye

17. Hormonlu LGBTİ+fobi Ödülleri’nde Eyidisli Domates HIVfobi Ödülü de yer alıyor

0

Pozitif Dayanışma Derneği, bu sene Pride Komitesi ile birlikte ortak bir kategori olarak 17. Hormonlu LGBTİ+fobi Ödülleri‘nde Eyidisli Domates HIVfobi Ödülü dalını da oluşturduklarını açıkladı.

Ödülün adayları arasında ayrımcılığa ve damgalamaya sebep oldukları için Hekimoğlu dizisinin senaristleri, “HIV ile yaşayanlar statüsünü paylaşmak zorunda” söylemini üreten ve yayan sosyal medya kullanıcıları, HORNET sağlık elçileri ve Twitter üzerinden HIVfobi üreten TERFler (trans-exclusionary radical feminist/trans dışlayıcı radikal feminist) yer alıyor.

‘Tüm HIV ile yaşayanların yanındayız”

Dernek tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu sene Pride Komitesi ile birlikte ortak bir kategori olarak Eyidisli Domates HIVfobi Ödülü adaylarımız 17. Hormonlu LGBTİ+fobi ödülleri adayları arasında geçen hafta açıklandı.

Adayların ve çevrelerinin saldırılarına zaten hali hazırda hedef olan HIV ile yaşayanlar ve HIV aktivistleri çoklu ayrımcılıklarla birlikte twitter üzerinden yoğun bir şekilde HIVfobiye maruz bırakılmaya başlandı.

Nefret söylemlerinin hoyratça üretildiği ve yayıldığı bu ortamlar HIV ile yaşayanları sürekli olarak hayatın dışında tutmaya çalışan cisheteroseksist+ baskı ortamını genişletiyor. Bu nedenle HIV ile yaşayanların herhangi bir ilişki kurmak için statülerini açıklamasını bir ön koşul olarak zorlayanların ‘aslında translar (gerçek) kadın/erkek değildir’ diyenler ile aynı kişiler olduğunu görmemiz şaşırtıcı değil. B=B(Belirlenemeyen=Bulaşmayan)* bilgisinin aksine LGBTİ+ fobik, sağlamcı ve ahlakçı dayatmalarınızı görüyor ama kabul etmiyoruz!

Bu nefret ortamında HIVfobiye maruz bırakılan tüm HIV ile yaşayanların yanındayız! Dayanışmadan yana taraf alıyor ve akran danışmanlığı ve/veya psikolojik danışmanlık için her zaman burada olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

HIV ile yaşayanların hakları insan haklarıdır. HIV ile yaşayanlar sağlık durumlarını ve statülerini kimseyle paylaşmak zorunda değildir.”

17. Hormonlu Domates Ödülleri Oylama Anketi‘ne buradan katılabilirsiniz.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.