Medya-İnternet

Nor Radyo yeni yayın döneminde yedi dilli

0

“Çok kültürlülüğün ve bir arada yaşamın sesi” şiarıyla yayın yapan Nor Radyo, 15 Kasım 2010 Pazartesi günü yeni yayın dönemine başlıyor. Başta Türkiyeli Ermeniler olmak üzere Anadolu coğrafyasında yasayan tüm halkların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve kültürlerini paylaşabilecekleri bir internet radyosu olan Nor Radyo, yeni yayın dönemini yeni programlarla karşılıyor.

Yedi dilde yayın

Nor Radyo 15 Kasım Pazartesi gününden itibaren yedi dilden yayın yapacak. İki yılı aşkın süredir yayın hayatına Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Lazca, Hemşince ve Yunanca dillerinde devam eden Nor Radyo yeni sezonda Çerkezce’yi de yayın dilleri arasına katıyor. Nor Radyo, çok dilli yayının yanı sıra yeni yayın döneminde toplumsal konuları ele alan programlarını da çeşitlendiriyor. Radyonun güncel gelişmeleri muhalif bir gözle izleyen, sinema ve film müziklerini işleyen, işçi ve emekçilerle ilgili gündemleri özetleyen, Anadolu’da yaşayan halkların kültürel öğelerinden örnekleri içeren, gündemin dışına çıkıp insana dair paylaşımlarda bulunan programları bu dönem de devam ediyor. Radyonun programlarına Ortadoğu gündemini, güncel hak ihlallerini ve resmi tarih tezlerinin dışında tarih anlatımını içeren yeni programlar ekleniyor. Yeni dönem yeni programlarla siyasi tutsakların seslerinin taşınacağı radyo, bir gezi programı ile kültürel çeşitliliği yayınına taşıyacak.

Dünyanın sesleri birleşiyor

“Dünyanın bütün sesleri birleşin” sloganıyla yayın hayatını sürdüren Nor Radyo, müzik çeşitliliğini Anadolu topraklarının ötesindeki müziklerin de dinlenebileceği çerçevede tutmaya devam ediyor. Radyonun yeni döneminde bu çeşitlilik yeni bir etnik rock müzik ve Ermenice caz ve rap çalınacak iki program ile çoğalacak. İsteklerinizle Cuma akşamları müzik kutusunu doldurmaya da devam edebileceksiniz.

www.norradyo.com internet adresinden her gün 19.30- 01.00 saatleri arasında dinlenebilen Nor Radyo programcı ve yayıncıları dinleyicileri ile de [email protected] msn adresi üzerinden haberleşiyor. Yeni yayın dönemine daha çoğalarak giden Nor Radyo programcı ve yayıncıları herkesi bu kolektif çabanın çoğaltılmasına güç katmaya çağırıyor. Nor Radyo’nun programcıları arasında Ali Rıza Boztepe, Anjel Dikme, Arda Yavaş, Artür Bagdasaryan, Aycan Işık, Balkan Talu, Bedel Boselî, Firdevs Periloğlu, Hasan Demiroğlu, Hena Örs, Meeko Vasiliadis, Mahir Özkan, Melis Tantan, Murat Gözoğlu, Murat Köylü, Nayat Boyacı, Pakrat Estukyan, Sayat Tekir, Selim Sezer, Sevan Karabetoğlu, Sibil Çekmen, Talar Selsu, Vahakn Keşişyan ve Vartkes Keşiş yer alıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.