2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

14 kişinin öldüğü Pamukoğlu Sitesi’nin inşaat mühendisi gözaltına alındı

0
Soruşturma çerçevesinde Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi’nin yapılan ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğu, donat işçiliğinin kullanıldığı, donat işçiliğinin de çok kötü olduğu açıklandı.Açık tespitlere istinaden binanın ruhsatnamesinde fenni mesul olarak bildirilen inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. A.G., ekipler tarafından Antep’e sevk edildi.

Adıyamanlı müteahhit de Gürcistan’a kaçarken yakalandı

Depremlerde yıkılan ve ağır hasar gören binalara ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında müteahhit ve sorumluların yakalanıp gözaltına alınma işlemleri sürüyor.

Bugün sabah saatlerinde ise Adıyaman’da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen, Yavuz Karakuş, eşi Sevilay Karakuş ile Gürcistan‘a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı‘nda yakalandı.

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar terminalinde yapılan kimlik kontrolleri sırasında Karakuş çifti Gürcistan’a kaçmaya çalışırken yakalanarak, gözaltına alındı.

Yavuz Karakuş’un deprem sonucu Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlendi. Çiftin üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin lira çıktı.

You may also like

Comments

Comments are closed.