ManşetTürkiye

128 milyar dolara neler satın alabilirsiniz?

0

Muhalefet partilerinin Merkez Bankası döviz rezervlerinden 128 milyar doların eksildiği iddiasıyla başlattığı “128 milyar dolar nerede?” kampanyası bir internet sitesine ilham oldu.

128milyardolar.net adresini ziyaret eden kullanıcılara bir alışveriş sepetiyle birlikte 128 milyar dolarlık bütçe veriliyor. Ziyaretçiler de aralarında Covid-19 aşısı, ekmek, soğan gibi ürünlerin ve Osmangazi Köprüsü ile otoyol gibi projelerin yer aldığı markette bu parayı harcamaya çalışıyor.

Sitede uygulama “128 milyar dolar aniden ortadan kayboluyorsa ya çok başarılı bir sihirbazın gösterisindesiniz ya da Türkiye’de yaşıyorsunuz” sözleriyle tanıtılıyor. Sitenin en altında ise “Merkez Bankası rezervleri gibi tüm hakları saklıdır” ifadeleri kullanılıyor.

Ne yaşandı?

Berat Albayrak’ın kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden “affını isteyerek” istifa etmesiyle başlayan tartışmalarda muhalefet partileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın (TCMB) döviz rezervlerinden 128 milyar doların satıldığını ve bu miktarın nereye gittiğinin bilinmediğini öne sürüyor.

AKP’li siyasetçiler ise bu iddianın gerçeği yansıtmadığını paranın herhangi bir yere gitmediğini iddia ediyor.

CHP afişleri toplatıldı

CHP ise aylardır “128 milyar nerede?” isimli bir kampanya yürütüyor. CHP öncülüğünde İstanbul Büyükçekmece, Bursa Mudanya, Kırşehir ve Ardahan gibi bazı kent ve ilçelerde bulunan reklam panolarına ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı afişler asıldı.

CHP logosuyla basılan afişlerin savcılıklar tarafından vinçle toplatıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, Beylikdüzü ilçesinde bir siyasi parti ismi ve logosuyla ilan ve reklam panolarına asılan afişlerin içeriğinin, TCK’nin 299. maddesi uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu oluşturduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.