Kategoriler: Uncategorized

12 Mayıs 2014

Trablus açıklarında onlarca göçmen öldü
Trablus açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu en az Libyalı yetkililere göre 36 kişi, kazazedelere göre 150 kişi ödlü. Kazayla ilgili konuşan hükümet sözcüsü, göçmenlerin Mali, Kamerun, Gana, Gambia ve Burkina Faso gibi siyah Afrika vatandaşları olduğunu söyledi.

Nijerya Boko Haram istihbaratını önemsemedi iddiası
Uluslararası Af Örgütü, Nijeryalı yetkililerin kaçırılan kız çocuklarının okullarına ‘baskın düzenleneceğine dair’ önceden uyarıldıklarını ancak yetkililerin herhangi bir önlem almadığını ifade ediyor. BBC’ye konuşan Af Örgütü’nün Nijerya uzmanı Makmid Kamara “Üst düzey bir askeri yetkiliye göre ilk bilgi 14 Nisan akşam saat 7 civarında geldi ve yerel yetkililer gece saat 11.45 civarında da silah sesleri duyduklarını söyledi” dedAçıklamaya göre Nijerya güvenlik güçleri, “yeterli kaynaklara sahip olmadıkları ve askeri birliklere kıyasla daha iyi silahlanan İslamcı militanlarla mücadeleden korktukları için” bölgeye konuşlanmadı.

Dünya Kupası için bir işçi daha öldü
Brezilya’da Dünya Kupası için inşa edilen stadyumların birinde daha bir işçi hayatını kaybetti. 32 yaşındaki Muhammed Ali Afonso isimli işçi elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Bu kupa için inşa edilen stadyumlarda yaşanan sekizinci işçi ölümü.Brezilya’da kupa için inşa edilen stadyumların birçoğu sene sonuna yetişmedi ve son dakikada FİFA’ya teslim ediliyorlar

Ukrayna’nın doğusundan ayrılık referandumu
Kırım’ın referandumla Rusya’ya iltihakı sonrası, bu kez Ukrayna’nın doğusunda Donetsk ve Luhansk eyaletleri ‘bağımsızlık referandumu’ düzenledi. AB, ABD ve Kiev’in tanımayıp ‘yasadışı’ ilan ettiği referandum, Kiev’in doğudaki operasyonunun gölgesinde düzenlendi. Dün akşam Donetsk eyaletinde yüzde 69, Luhansk’ta 78 oranında katılım açıklandı.18 Mayıs’ta Rusya’ya katılmak için ikinci referandumu düzenlemesi beklenen bölge, 25 Mayıs Ukrayna devlet başkanlığı seçimini ise boykot edecek.

Humus Eski Şehir, eskisi gibi değil
Suriye’de muhaliflerin merkezi olarak bilinen Humus şehri, ordu tarafından geri alınınca eski sakinlerine de dönüş yolu açıldı. Ancak dönenlerin bir bölümü evlerini bulamayınca, harabeye dönen şehiri toplayabildikleri eşyalarıyla tekrar terk ediyor

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi