ManşetSpor

12 Dev Adam Mersin’de altına uzandı

0

17. Akdeniz Oyunları finalinde Sırbistan’la karşı karşıya gelen A Milli Takım, karşılaşmayı 62-79 kazanarak altın madalyaya uzandı.

Akdeniz Oyunları’ndaki final mücadelesi oldukça çekişmeli başladı. İlk çeyrekte üstünlük birçok kez el değiştirirken Türkiye, özellikle pota altından sayılar bulmakta zorlanınca dış atışlara yöneldi. İlk dakikalarda Barış Hersek ve Serhat Çetin’in üçlükleriyle etkili olan milli takım, ilk 5 dakikayı da 9-11 önde tamamladı. Cemal Nalga’nın oyuna dahil olmasıyla pota altında daha etkili bir görüntü çizen Ay – Yıldızlılar, ilk periyotu da 18-21 önde tamamlamasına bildi.

İkinci çeyrekle beraber taraftarın da desteğini arkasına alan Türkiye, savunmada müthiş bir performans sergiledi. İçerden Oğuz Savaş ve dışarıdan da Melih Mahmutoğlu ile Serhat Çetin’in sayılarıyla etkili olan Türkiye, rakibine ilk 6 dakikada sadece 3 sayı şansı tanıdı ve farkı bir anda 17’yı kadar çıkarttı (21-38). Barış Ermiş’in takımı müthiş yönlendirmesi, şutörlerin de oldukça gününde olmasıyla Ay – Yıldızlılar, soyunma odasına 28-45 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Sırbistan oldu. Rakibimiz savunmada oldukça dikkatli bir görüntü çizerek Ay – Yıldızlı takımımıza fazla sayı şansı tanımadı ve farkı da bir ara 11’e kadar çekmeyi başardı (36-47). Bogdan Tanjevic’in aldığı molanın ardından toparlanan millilerimiz, özellikle pota altından Cemal Nalga’nın bulduğu sayılarla oyunu tekrar istediği seviyeye çekmeyi başardı (42-60). Üçüncü periyotun kalan dakikalarında da aynı performansını sürdüren Milli Takımımız, son çeyreğe de 47-62’lik skorla girmeyi başardı.

Final periyotunun hemen başında üçüncü çeyrekte olduğu gibi Sırbistan, yakaladığı 6-0’lık seriyle farkı 9’a kadar çekti (53-62). Serhat Çetin’in oyuna girmesiyle hücumda kendine gelen Milli Takımımız, farkı tekrar çift hanelere taşımayı başardı. Mersin seyircisinin büyük desteği, deneyimi, hırsıyla kalan dakikalarda yeniden devleşen Ay – Yıldızlı takımımız, Sırbistan’ı 62-79’luk skorla devirerek tarihinde ikinci kez Akdeniz Oyunları’nda altın madalyaya ulaştı.

(Eurosport.tr)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.