ManşetTürkiye

Medya operasyonuna tepkiler büyüyor

0

Zaman Gazetesinin de içinde bulunduğu Cemaat medyasına düzenlenen ve aralarında Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu çok sayıda gazetecinin göz altına alındığı operasyona yurtiçinden ve dışından tepkiler gelmeye devam ediyor.

2CHP,MHP, HDP, BBP ve SP yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda gelişmelerden duyulan endişe dile getirilirken operasyonun bir tür darbe olduğu görüşü hakim. Muhalefet Partileri operasyonu 17 – 25 Aralık yolsuzluk davalarını bastırmaya yönelik bir sindirme operasyonu olduğu görüşünü savunuyorlar.

Cemaat medyasına yönelik yürütülen operasyon yabancı basın tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Bir çok yabancı basın grubu ve haber ajansı operasyonu Erdoğan’ın muhalefeti etkisizleştirme amacı güttüğü yolunda başlıklar atıyor.

Gözaltılara en sert tepki Avrupa Parlamentosundan geldi. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcıs Alman Liberal Lambsdorff tutuklamaların hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde AKP iktidarının AB üyeliğinden vazgeçtiğini gösterdiğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı,  operasyonlara ilişkin tepkilerini yazılı açıklama ile açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki’nin basınla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:””Türkiye genelinde seri polis baskınları ve tutuklamalarına ilişkin haberleri yakından takip ediyoruz. Göründüğü kadarıyla Türk güvenlik yetkililerinin bu eylemlerinin hedefi mevcut Türk hükümetini eleştiren medya organizasyonları oldu. Basın özgürlüğü, adil yargılama süreci ve yargı bağımsızlığı sağlıklı demokrasiler için kritik öneme sahiptir ve Türk anayasasınca da kutsal olarak kabul edilmektedir. Türkiye’nin dost ve müttefiki olarak, Türk makanlarını bu eylemlerinin söz konusu temel değerlere ve Türkiye’nin demokratik kurumlarına aykırı olmadığından emin olmaları çağrısı yapıyoruz.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.