KadınManşetTürkiye

10 Aralık İnsan Hakları Günü: Garibe Gezer, cezaevinde şüpheli şekilde hayatını kaybetti

0

Tutulduğu Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Jin News’e yazdığı mektuplarda ve avukatları aracılığıyla tek kişilik hücrede tutulduğunu, sistematik olarak işkenceye maruz kaldığını ve tecavüze uğradığını söyleyen Garibe Gezer, hayatını kaybetti.

Aileye haber veren cezaevi yönetimi Gezer’in intihar ettiğini iddia etti.

Gezer’in avukatı İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Gezer’in hücre cezası çektiğini belirterek, “Hücrede ki bir insan kendini nasıl asabilir? Yazıklar olsun size!” diye yazdı.

Otopsi için avukatlar beklenmedi

Avukatların Gezer’in ölüm anına ait görüntüleri almak ve cezaevi idaresi ile görüşmek için Kandıra Cezaevi’ne gittiklerini yazan Keskin’e göre, Kocaeli Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Gezer’in otopsisi avukatlar beklenmeden yapıldı. Ön otopsi raporunda ise ölüm nedenine yer verilmedi.

Gezer’in diğer avukatı Veysi Eski de Gezer’in bulunduğu hücre dahil tüm hücrelerin acil butonunun devre dışı bırakıldığını belirtti. Bu tür şüpheli ölümlerde, kişinin avukatının da otopsiye alınması gerektiğini söyleyen Eski, ön otopsi raporunu aldıklarını, ancak bunun geçici bir rapor olduğunu ve henüz ölüm nedeninin tam olarak tespit edilmediğini kaydetti.

Gezer’in cenazesini almak için hastaneye gelen insanlara ve avukatlara şiddet uygulandığını belirten Eren Keskin sosyal medya hesabı üzerinden ” Bugün 10 Aralık İnsan Hakları günü” diyerek tepki gösterdi.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.