EmekManşet

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

0

Sabah saatlerinde 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isterken DİSK Genel Merkez önünde gözaltına alınan aralarında sendika yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlar arasında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu‘nun da aralarında olduğu sendika yöneticileri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Halkevleri yöneticileri yer alıyordu.

Valilik: Serbest bırakıldılar

Valilik tarafından yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağı hatırlatılarak “Taksim Meydanı’na yürümekte ısrar ederek, yapılan yasal uyarıları kabul etmeyen ve görevli polis memurlarına mukavemette bulunan gruba Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile gözaltı işlemi yapılmıştır” denildi. Açıklamada kişilerin ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldığı söylendi.

Çelenk meydana taşındı

Polis tarafından Taksim’e çıkmaları engellenen DİSK üyelerinin parçalanan çelengini ise CHP, HDP ve TİP milletvekilleri Taksim Meydanı’na taşıdı. Komite içerisinde CHP’li Ali Şeker ve Serra Kadıgil, HDP’li Ahmet Şık, Oya Ersoy, Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile TİP’li Erkan Baş ve Barış Atay yer aldı.

DİSK gözaltıları kınayan açıklamasında “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor. Bu kamu kamu düzenini bozmuyor. Ama işçiler adına 25 temsilcinin 1 Mayıs’ta çelenk bırakması bozuyormuş. Bugün 21:00’de balkonlardan hesap soruyoruz!” çağrısında bulundu.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.