GündemManşet

AKP Ankara’dan vazgeçmiyor: Tüm oylar yeniden sayılsın

0
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara İl Seçim Kurulu önünde, gazetecilere açıklama yaptı. ( Orhan Karslı - Anadolu Ajansı )

İl Başkanı Özcan, başvuru gerekçesini; “Geçersiz oyların ne sebeple geçersiz olduğu gerekçeli olmak zorundadır” diye açıkladı

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İl Seçim Kurulu’na Ankara’da tüm oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Özcan, açıklamasında Geçersiz oyların ne sebeple geçersiz olduğu gerekçeli olmak zorundadır”ifadesini kullandı.

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara İl Seçim Kurulu önünde.

Özcan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Açıklamak zorundalar: İlçe seçim kurullarınca yapılan sayımlarda partimizin oyu 1807 olarak artmıştır. Birçok sandıkta sandık sonuç tutanaklarının gerekçe kısmında geçersiz oyların gerekçesinin yer almadığı açıkça görüldüğünden talebimiz kısmen kabul edilmiştir. Geçersiz oyların ne sebeple geçersiz olduğu gerekçeli olmak zorundadır.

 Ankara’daki tüm oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptık.

İlçe seçim kurulları reddetti: Kullanılan oyların ilçe seçim kurullarınca yeniden sayımıyla ilgili talepte bulunmamıza rağmen, talebimiz hukuka ve yasaya aykırı şekilde; Akyurt, Ayaş, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Mamak, Yeni Mahalle, Çankaya 1-2-3’üncü seçim kurullarında reddedilmiştir.

Fahiş miktarda… Altındağ, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya 4’üncü seçim kurulu, Çubuk, Gölbaşı, Keçiören, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar’da ise talebimizin tamamı kabul edilmesi gerekirken kısmen kabul edilmiştir.

Kabul edilen ilçe seçim kurulları fahiş orandaki geçersiz oylar nazara alındığında, bu denli fahiş miktarda geçersiz oyun bir sandıkta çıkmış olması hayatın olağan akışına uygun düşmeyeceğinden yeniden sayıma karar verilmiştir.

Ne olmuştu?

Ankara’da AKP’nin başvurusu üzerine 11 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı gerçekleştirilmiş ve AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada durumun Cumhur İttifakı’nın adayı Özhaseki’nin lehine 1139 oy değiştiğini söylemişti.

CHP’nin açıklamasında ise Özhaseki ile Yavaş aradaki oy farkının yeniden sayımlar sonrasında 385 azaldığı kaydedilmişti. AKP, Ankara’nın 25 ilçesinin 25’inde de yeniden il seçim kuruluna müracaat edileceğini duyurmuştu.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.