EkolojiManşet

“Ergene hayata dönsün-II, 10 Nisan’da 10 bin insan”

0

Sesini ilk olarak 24 Ekim 2010’da Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gerçekleştirdiği, “Ergene Hayata Dönsün-I” eylemiyle duyuran Ergene Platformu, bu defa 8-10 Nisan tarihleri arasında sürecek olan bir dizi etkinliğin yanı sıra, 10 Nisan günü Lüleburgaz’ın Karamusul köyünde 10 bin kişilik katılımının hedeflendiği bir miting düzenliyor. Miting için seçilen Karamusul Köyü Ergene Nehrine sıfır noktasında bulunuyor ve konumu itibarıyla nehrin kirliğinden bire bir etkileniyor.

Platform’un basın açıklamasında yer alan bazı başlıklar şunlar:

“Kirli sanayiye izin verenler, işletenler ve denetim ve kontrol görevini yerine getirmeyenlere sesleniyoruz. Kirlenmede hiçbir sorumluluğu olmayanlar, bedel ödemektedirler. Bu bedeller artık canlarla ödenmektedir.

Ergene Platformu, Ergene Nehri temiz akana kadar çalışmalarını sürdürmeye yeminlidir. Bu nedenle ikinci bir eylem kararı alınmıştır.

10 Nisan 2011 tarihinde saat 13.00 te Trakya karalar bağlayarak Karamusul’da buluşacak

Sloganımız Ergene Hayata Dönsün diye ‘10 Nisan da 10 Bin İnsan

Yeter artık Ergene zehir akmasın, o eski günlerine dönsün, bu akışa bir dur densin diyen tüm herkesi bu toprakları sanayi ya da evsel atıkları ile zehirlenmesine göz yummayan tüm vatandaşlarımızı 10 Nisan’da Karamusul Köyü’ne davet ediyoruz.”

Ergene Platformu‘nun  etkinliklerini izlemek ve daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler için:

Web sitesi : http://www.ergenehayatadonsun.org
Facebook Sayfası : http://www.facebook.com/ErgeneHayataDonsun

Yeşil Gazete

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.