İklim KriziManşetTürkiye

ZeroBuild Summit’22, 23-26 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek

0

“Sıfır Enerji Binalar”a dönüşümün ülke gündeminde yer bulması amacıyla düzenlenen ZeroBuild Türkiye, 2022 yılının mart ayında fiziksel ortamda gerçekleşecek.

Türkiye için yapılarda değişimin yol haritasının ele alınacağı Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi- ZeroBuild Summit’22, 23-26 Mart 2022 tarihlerinde 44. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul ile eş zamanlı olarak İstanbul Tüyap Kongre Merkezi’nde “Change Starts Here! – Değişim Burada Başlıyor!” sloganı ile düzenleniyor.

Zirve, iki yıl boyunca dijital ortamda düzenlenmişti.

‘Sıfır Enerji Bina bugün için bir zorunluluk’

Teknoloji oturumları, sunumlar ile “Sıfır Enerji Binalar”ın nasıl geliştirileceği ve dönüşümün nasıl sağlanacağı konularının ele alınacağı ZeroBuild Summit’22’de eş zamanlı olarak da fuar düzenlenecek.

Bu yıl ZeroBuild Summit’22’nin direktörlüğünü üstlenecek olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gamze Karanfil, fuar ve zirve hakkında şu bilgileri paylaştı:

Türkiye, 6 Ekim 2021 tarihi itibariyle iklim değişikliği ile mücadelenin önemli bir adımı olan Paris Anlaşması’nı imzalayarak 2053’te Net Sıfır Emisyon hedefini kabul ettiğini açıkladı. Anlaşmaya taraf olmanın ardından ilk iş olarak 2053’te Net
Sıfır Emisyon hedefiyle uyumlu yol haritasının belirlenmesi ve hedeflerinin güncellemesi gerekmekte.

Bu yolculukta dünyada birçok başarılı örneği bulunan ‘Sıfır Enerji Binalar’ birçok ülke ile birlikte Türkiye’nin de eylem planları arasında yer alıyor. ZeroBuild Türkiye’21’de çevre felaketleri, iklim krizleri ve özellikle salgın sürecinin tetiklemesiyle birlikte ‘Sıfır Enerji Bina’ kavramının bir gelecek projesi olmaktan öte, bugün için bir zorunluluk olduğunun açığa çıkması için çalıştık.

ZeroBuild Summit’22’de ise dünyanın hızla geliştiğine ve günümüzün küresel iklim krizi şartlarının bizleri dönüşümü hızla gerçekleştirmeye zorladığına dikkat çekerek sürdürülebilir yapılar ile bu dönüşümün gücünü yakalamanın mümkün olduğunu vurgulayacağız. Bunlar için en önemli avantajın ‘Sıfır Enerji Binalar’ olduğunu ve dönüşümün bu yapılarla geleceğine inandığımız için sloganımızı ‘Change Starts Here! – Değişim Burada Başlıyor!’ olarak belirledik.”

Dr. Gamze Karanfil ayrıca, “ZeroBuild Türkiye’21; yapı malzemeleri, yenilenebilir enerji, yalıtım, havalandırma, ısıtma, soğutma, ev otomasyonu, aydınlatma, ev aletleri, mimarlık ve müşavirlik hizmetleri gibi tüm ilgili disiplinler ve tedarikçileri ortak bir platformda bir araya getirmişti. ZeroBuild Summit’22’de bu ağı
daha da genişletmeyi hedefliyoruz” ifadelerini de kullandı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.