DünyaManşet

Zehirlenen Rusyalı muhalif lider Alexei Navalny taburcu oldu

0

Çayına katılan madde ile zehirlenen  Rusyalı muhalif lider Aleksei Navalni, 32 gündür tedavi gördüğü Berlin‘deki Charite Hastanesi‘nden taburcu edildi.

Charite Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Hastanın kaydettiği ilerlemeye mevcut durumuna bakıldığında doktorlar Navalni’nin hiçbir kalıcı etki olmadan iyileşebileceğine inanıyor” denildi.

Açıklamanın devamında, “Ancak ciddi zehirlenmenin potansiyel uzun süreli etkilerini yok saymak için henüz çok erken” ifadeleri yer aldı.

Navalny: Aşk iyileştirir

Taburcu olmasının ardından eşi Yulya Navalny ile bir fotoğrafını paylaşan muhalif lider, koma sırasında eşinin kendisiyle ilgilendiğini, ona şarkı ve müzik söylediğini hissettiğini söyledi.

Navalny, açıklamasında “Bunun bilimsel bir açıklaması olduğundan bir an bile şüphem yok. Karımın sesini yakaladım, beynim dopamin salgıladı, benim için kolaylaştı gibi. Her ziyaret kelimenin tam anlamıyla iyileştirici hale geldi ve beklenti etkisi dopamin etkisini artırdı” dedi.

Açıklamanın devamında ise “Ancak bilimsel ve tıbbi açıklama kulağa ne kadar havalı gelirse gelsin, şimdi sadece kendi deneyimlerime dayanarak kesin olarak biliyorum: aşk iyileştirir ve sizi hayata döndürür. Yulya, beni kurtardın ve adımın nörobilim ders kitaplarına yazılmasına izin verdin” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Alexei Navalny, seçim öncesi yaptığı şehir turu sırasında Sibirya’dan Moskova’ya uçarken kendini kötü hissetmeye başlamış ve uçağı acil iniş yapmıştı.

Sözcüsü Kira Yarmish Twitter üzerinden Navalny’nin içtiği çay sebebiyle zehirlendiğini iddia etmiş ve muhalif liderin yoğun bakıma alındığını duyurmuştu.

Navalny, 22 Ağustos’ta Berlin’deki bir hastaneye transfer edildi. Burada muhalif liderin zehirlenmesine yol açan maddenin Rusya yapımı Noviçok sinir gazı olduğu ortaya çıktı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.