DünyaManşet

Yüzlerce sığınmacı Almanya’ya ulaştı

0

mülteciMacaristan’dan yürüyerek Avusturya’ya giden binlerce sığınmacının çoğu Almanya’ya doğru ilerlemeye başladı. Almanya’ya 10 bine yakın sığınmacının gelmesi bekleniyor.

Almanya ve Avusturya’nın sığınmacıları kabul edeceğini taahhüt etmesinin ardından Macaristan’daki binlerce insan yürüyerek yollara düştü.

Sığınmacılar otobüslerle Macaristan-Avusturya sınırına getirildi, oradan yürüyerek yola devam ettiler. Avusturya tarafında sığınmacıları karşılayan yardımseverler su ve gıda maddeleri dağıttı.

Şu ana dek Avusturya’ya 6 bin 500 sığınmacının ulaştığı, bunların 2 bin 200’ünün ise Almanya’ya doğru yola çıktığı açıklandı.

450 sığınmacıyı taşıyan tren ise öğleden sonra Münih Tren İstasyonu’na vardı. 24 saat içinde kente çok sayıda sığınmacının daha ulaşması bekleniyor. Almanya’ya toplamda 5 bin ile 10 bin arasında sığınmacının geleceği tahmin ediliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, sığınmacıların şu anki kabulünün bir istisna olduğunu ve bunun sürekli hale gelmeyeceğini kaydetti.

Macaristan’dan tepki

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, kayıtsız sığınmacıların Macaristan’dan Avusturya sınırına nakledilmesinin AB’nin göç politikasının başarısızlığını gösterdiğini söyledi.

Szijjarto, “Olan şey, AB’nin başarısız göç politikası ve Avrupalı politikacıların sorumsuz açıklamalarının sonucudur” dedi.

Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ise sığınmacılar için Almanya’ya bir tren koridoru oluşturulması planlarını reddetti. Lajcak, “Slovakya hükümeti içerisinde böyle bir koridoru ele almadık” şeklinde konuştu.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.