Hayvan HaklarıManşet

Yürüyemeyen Hermes artık koşuyor

0

Konya’da birkaç ay önce çeşitli hastalıklarla veterinere gelen, arka ayakları tutmayan ve uyutulması istenen Hermes isimli köpek azmiyle hayata tutundu.

Hermes dört yaşındayken bir başkasına emanet edilmiş, iki yıl boyunca da oradan oraya sürekli yeri değişmişti. Yeri geldiğinde tavuk kümesinde bile hapsedilen Hermes veterinere gelmeden önce son olarak bahçede bakıldığı söyleniyordu.

Veterine geldiğinde arka ayakları tutmuyordu

Ahmet Doğru’nun Ajanimo’dan aktardığına göre; Hermes, kliniğine geldiği zaman uyuzu ve mantarı vardı ve arka ayakları tutmayacak kadar kötü durumdaydı.

Kısmi felçli olarak veterinere getirilen Hermes’in aynı zamanda zayıflıktan kaburgaları çıkmıştı. Hermes’in bu hale gelmesinin sebebinin büyük ırk bir köpek tarafından ısırılması olduğu söylenmesine rağmen Hermes’in vücudunda hiç ısırık izi bulunmamaktaydı.

Öldürülmesi istendi

Veteriner kliğiniğindeki çalışanlar Hermes’le yakından ilgilendiler. Çaresiz köpeğin felcinden kaynaklı olarak vücudunda yatak yaraları oluştu. Hatta  açlığa alışkınlığından kendi dışkısını yediği zamanlar oldu. Duygusal insanına Hermes’in bu durumu anlatıldığında insanı onun uyutulmasını yani öldürülmesini istedi.

‘Öldürülmesine izin veremezdim’

Veteriner kliniği çalışanlarından Melisa Deniz Çakıcı, Veteriner hekimle konuşarak Hermes’in öldürülmesine izin vermedi. Hermes’e vitamin tedavileri, tablet destekleri, fizik tedavi ve sıcak su masajları yapıldı. Yürüyüşlere başlayan Hermes kısa sürede büyük mesafe kat etti.

Yürüyemeyen Hermes artık koşuyor

Çok kısa sürede büyük mesafeler kat eden Hermes’in yatak yaraları geçti. Hatta kliniğe ilk geldiği zamanlar yürüyemeyen Hermes artık koşuyor bile.

O kadar hayat dolu ve bir o kadar da azimli olan Hermes’in ismi Melek olarak değiştirildi. Paylaşılan videolar arasında 1.5 ay fark var.

İki video arasındaki fark, hayvanların sevgiyle ne kadar büyük şeyler başarabileceğini anlatıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.