ManşetTürkiye

Yunanlılar, Devlet Bahçeli’yi denize döktü!

0

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Selanik’te 50 Yunan milliyetçisinin tepkisine maruz kaldı. Bahçeli, Yunan milliyetçisi grup için “kuru kalabalık” yorumunu yaptı.

Balkanlar gezisi çerçevesinde Gümülcine ve İskeçe’yi ziyaret eden Bahçeli, daha sonra Selanik’e geldi. MHP lideri, Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret ettiği sırada, evin etrafında toplanan “Altın Şafak Partisi” sempatizanları tarafından protesto edildi.

Yaklaşık 50 gösterici konsolosluk önünde önlem alan polis barikatını geçmeye kalkışınca, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Ziyaret defterini imzalayan Bahçeli, deftere Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki bu ev, tarihi kıymetini ve değerini hiç bir zaman kaybetmemiş ve bundan sonra da kaybetmeyecektir. Bu şehirde Mustafa olarak doğan ve sonra da vatanımızda Atatürk olarak hakka yürüyen, dava ve fazilet timsali Gazi Mustafa Kemal’in geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağımızdan ve üzerine leke sürdürmemek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden herkes emin olmalıdır” yazdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, protestolarla ilgili NTV ve ntvmsnbc’nin sorularını yanıtladı.

İskeçe’de de bir avuç Yunan’ın tepkisiyle karşılaştıklarını hatırlatan Yalçın, Atatürk’ün evini gezerken protestoya maruz kalmalarının “üzücü” ve “hoş olmayan hadise” olarak yorumladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin protesto için “kuru gürültü” dediğini belirten Yalçın, “Sayın Bahçeli, protestoculara cevap olsun diyerek, programda olmamasına rağmen cami ziyaretini de geziye aldı” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.