Yunanistan, ırkçı sporcusunu olimpiyat takımından attı

Yunanistan Olimpiyat Komitesi afrikalılara yönelik ırkçı tweet attığı iddia edilen atleti olimpiyat takımından çıkardıklarını açıkladı.

Üç adım atlama branşında Yunanistan’ı Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında temsil etmek üzere kampta bulunan Voula Papachristou’nun twitter üzerindeki twitter.com/papaxristoutj hesabından ülkesindeki afrikalı göçmenleri aşağıladığı, aşırı sağ partilere yakınlık duyduğunu belirttiği, bu nedenlerle olimpiyat ruhuna aykırı hareket etmesi nedeniyle takımdan çıkartıldığı belirtildi.

AP’nin (Associated Press) konu ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan Papachristou’nun Londra’ya ulaştıktan kısa bir süre sonra Atina’ya geri döndüğü ifade edildi.

Keep Talking Greece sitesine göre Voula Papachristou’nun 23 Temmuz tarihinde attığı tweetin ingilizce tercümesi, ““With so many Africans in Greece… At least the West Nile mosquitoes will eat home made food!!!” şeklinde.

Milli takımdan çıkarılan ve Atina’ya geri dönen Papachristou, Çarşamba günü attığı son tweette kendi kişisel hesabından yaptığı tatsız bir şakadan sonra yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ve herkesten özür dilediğini açıkladı.

(Yeşil Gazete, AP)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR