ManşetSpor

Yunanistan, ırkçı sporcusunu olimpiyat takımından attı

0

Yunanistan Olimpiyat Komitesi afrikalılara yönelik ırkçı tweet attığı iddia edilen atleti olimpiyat takımından çıkardıklarını açıkladı.

Üç adım atlama branşında Yunanistan’ı Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında temsil etmek üzere kampta bulunan Voula Papachristou’nun twitter üzerindeki twitter.com/papaxristoutj hesabından ülkesindeki afrikalı göçmenleri aşağıladığı, aşırı sağ partilere yakınlık duyduğunu belirttiği, bu nedenlerle olimpiyat ruhuna aykırı hareket etmesi nedeniyle takımdan çıkartıldığı belirtildi.

AP’nin (Associated Press) konu ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan Papachristou’nun Londra’ya ulaştıktan kısa bir süre sonra Atina’ya geri döndüğü ifade edildi.

Keep Talking Greece sitesine göre Voula Papachristou’nun 23 Temmuz tarihinde attığı tweetin ingilizce tercümesi, ““With so many Africans in Greece… At least the West Nile mosquitoes will eat home made food!!!” şeklinde.

Milli takımdan çıkarılan ve Atina’ya geri dönen Papachristou, Çarşamba günü attığı son tweette kendi kişisel hesabından yaptığı tatsız bir şakadan sonra yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ve herkesten özür dilediğini açıkladı.

(Yeşil Gazete, AP)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.