DünyaManşet

Yunanistan halkından hükümete, “AB’ye boyun eğme” mesajı

0

Brüksel’ de yapılacak Eurogrup öncesi Yunanistan hükümetine destek vermek için sokaklara dökülen yüz binlerce Yunan vatandaşı hükümetten geri adım atmamasını istedi.

28.yunanistan

Evrensel’den Seyit Aldoğan’ın haberine göre Yunanistan’ın 40 şehrinde dün akşam saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar devam eden gösteriler sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla gerçekleştirildi. Dün gece “Gücümüzü halkımızdan alıyoruz” açıklaması yapan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın açıklamasından sonra sosyal medyada dayanışma çağrıları yapılmıştı.

Başkent Atina’da Çarşamba akşamı saat 6’ya verilen gösteri randevusuna başta işçiler, işsizler, gençler olmak üzere AB ve IMF politikalarından etkilenen toplumun her kesiminden geniş bir kesim katıldı. Çok sayıda pankart ve dövizde “Geri adım yok”, “Boyun eğmeyeceğiz”, sloganları dikkat çekerken özellikle Almanya ve Merkel karşıtı sloganlar atıldı.

Bu arada Başbakan Çipras da Meclisin bulunduğu Sintagma Meydanı’nda yapılan gösterinin fotoğrafının yer aldığı bir tweet attı ve “Gücümüzü halkımızdan alıyoruz” dedi.

AB, özellikle Almanya, Yunanistan’a hükümet programını ertelemesi için baskılarını artırmış durumda. Yunanistan ise uzun sureye yayılacak ve hükümet programını uygulamaya engel olmayacak bir anlaşma öneriyor.

(Evrensel)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.