İklim KriziManşet

Yumurtalık EMBA termik santralinin lisans iptali için gerekçe, ‘iklim değişikliği’

0

İklim değişikliği, Türkiye’deki termik santral lisans iptali davasında iptal gerekçesi olarak mahkemeye sunuldu. Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri gönüllü avukatı İsmail Atal, Yumurtalık EMBA Kömürlü Termik Santralı lisans iptal davasında mahkemeye Ankara’daki duruşmadan bir gün önce havanın 21 derece iken, duruşma günü 14 derece birden düşerek, 7 dereceye inmesi ve ceviz büyüklüğünde yağan dolu, ağaçların yerinden sökülmesi fotoğraflarıyla delil olarak gösterdi.

Hürriyet’den Oya Armutçu’nun haberine göre Çin sermayesi ile yapılacak Yumurtalık EMBA Kömürlü Termik Santralı lisans iptal davasında avukat Atal, “Gezegen atmosferinin altında canlı yaşamının sürebilmesini sağlayan koşullar ve iklim sistemi kömürlü termik santraller nedeniyle değişmekte olup, fosil yakıt tüketimi gezegen ekosisteminin sürdürülebilirliğini ve insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. İptal kararı verin” dedi.

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri gönüllü avukatı İsmail Atal

Avukat İsmail Hakkı Atal, Ankara 7. İdare Mahkemesi’ndeki Yumurtalık EMBA Termik Santralı lisans iptali davasında, keşif ve 25 Ekim’de duruşma yapıldığını ve birkaç gün içinde mahkemenin karar vereceğini söyledi. Atal, Tufanbeyli Enerjisa Kömürlü Termik Santralı lisans iptal istemi davasının ise Ankara 18. İdare Mahkemesi’nce reddedildiğini ve Danıştay’da temyiz aşamasında olduğunu bildirdi. Atal, “7. İdare’nin kararını, Danıştay’ın da temyiz sonucunu bekliyoruz” dedi.

 

(Hürriyet)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.