İklim KriziManşet

Yükselen iklim hareketleri 15 Mart Cuma akşamı Yeşil Ev’de konuşulacak

0

İklim değişikliğinin ne olduğundan, bilimsel bir gerçek olarak kabul edilmesine, nedenlerinden etkilerine kadar nasıl engelleyip başa çıkacağımıza dair önemli rolü olan iklim hareketinin bugün yükselmekte olan örnekleri Ömer Madra ile Yeşil Ev’deki buluşmada konuşulacak.

Yeşil Düşünce Derneği’nin düzenlediği etkinlik uluslararası okul grevinin gerçekleşeceği 15 Mart Cuma günü saat 19:00’da Yeşil Ev’de.

► Britanya’da asrın eylemi başladı!

31 Ekim 2018: Bu günün, gezegen tarihinde önemli bir tarih olarak kayıtlara geçmesi mümkün. Kendilerini “Kaygılı Yurttaşlar” olarak tanımlayan yeni bir eylem grubu bu tarihte harekete geçti. Grubun adı Extinction Rebellion, yani Yokoluş İsyanı.

Evlerimizi, geleceğimizi ve yeryüzünde canlı olan her şeyi korumak için isyan etmek bizim kutsal görevimiz” diye yazıyor Yokoluş İsyanı. Bu bir abartma değil. İklim konusundaki belli başlı her raporun belirttiği gibi çok az zamanımız kaldı. Belki de artık çok geçtir.

► Çocuklar İklim İçin Okul Grevi’nde!

2018’in Ağustos ayında İklim İçin Okul Grevi’ne başlayan İsveçli Greta Thunberg’in çağrısıyla 92 ülke ve 1209 şehirde 15 Mart’ta çocuklar Okul Grevi’ne çıkıyor.

Çocuklar çağrısında; “Biz birlik olduk, 15 Mart’ta ayağa kalkıyoruz ve ondan sonra da iklim adaletinin gerçekleştiğini görene kadar ayaklanmayı sürdüreceğiz. Dünyanın siyasi karar alıcılarının sorumluluğu üstlenmelerini ve bu krizi çözmelerini talep ediyoruz. Geçmişte bizi yüzüstü bıraktınız. [Ama] bu dünyanın gençleri harekete geçti artık ve bir daha durmayacağız.” diyorlar.

? Tüm dünyaya yayılan küresel iklim hareketlerini Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra ile konuşuyoruz.

? 15 Mart Cuma
? 19.00
?Yeşil Ev (Türkali Mah. Şehit Nuri Sok. No: 18, Beşiktaş, İstanbul)

❗️Etkinlik ücretsizdir. Katılım için mutlaka kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt formu >> https://goo.gl/forms/7YzMQRbFPF4tQexg1

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.