ManşetTürkiyeUncategorized

YSK’den ‘külliyen’ ret

0

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul seçimlerinin tümüyle iptal edilmesi istemi, YSK üyelerinin oy birliğiyle reddedildi. Kurul, Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerin iptal başvurusunu da kabul etmedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul’da tüm seçimlerin iptali yönündeki başvurusunu reddetti. CHP ve İYİ Parti, YSK’nın sandık başkanlarının kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının ardından,  ilçe belediye başkanlıkları, il genel meclisi ve belediye meclis seçimlerini de iptal etmesi yönünde talepte bulunmuştu.

CHP ve İYİ Parti ayrıca, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle ayrı ayrı başvuru yapmıştı. YSK bu başvuruları da reddetti.

Bugünkü gündem toplantısında tüm başvuruları ele alan Kurul, İYİ Parti’nin Mustafa Kemal Paşa için yaptığı başvuruyu da reddetti.

Kılıçdaroğlu: YSK kendini reddetti

YSK’nin ret kararının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: “Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurum. Sandık aynı sandık, seçmen aynı seçmen. Gidiyorlar oy kullanıyorlar, 4 pusulayı sandığa atıyorlar. Aynı YSK ‘zarfları kabul ediyorum, ama birini doğru bulmuyorum’ diyor. İstanbul Büyükşehir adayında yanlışlık tespit ettik diyorlar. Neye göre, kime göre… İlkokuldan mezun olan sağduyulu birine sorarsanız burada yanlışlık var der. Daha önce de söylemiştim. YSK’de yedili bir çete var, talimatla karar veriyorlar. Ama bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. 16 milyon İstanbullunun vicdanına, sağduyusuna güveniyoruz. Ekrem İmamoğlu sadece CHP’nin adayı değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bu kadar haksızlık yapılamaz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”

Akşener: İmamoğlu’nu destekleyeceğiz

İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “31 Mart’ta Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekledik. Bugün de elimizdeki tüm imkanları kullanarak Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Herhangi bir tereddütte mahal vermeyecek çalışma yapacağız” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.