ManşetTürkiye

Yeşiller/Sol: Aydın Engin ve Murat Belge yalnız değildir!

0

YSGPAydın Engin ve Murat Belge için tehditler içeren mesajın ortaya çıkması üzerine Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi bir açıklama yayınlayarak yetkilileri tehdidin kaynağını araştırmaya, ortaya çıkarmaya ve hesap sormaya çağırdı.

Dün Aydın Engin’in kurucusu olduğu t24 haber sitesi idari ofisinin bulunduğu binaya tehdit mesajı bırakılmıştı. Tehdit edilen Aydın Engin ve Murat Belge Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kurucuları arasında.

Aydın Engin ve Murat Belge yalnız değildir!

Türkiye’nin yüz akı aydınlarından gazeteci Aydın Engin ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Belge’nin yaşamlarına ilişkin ciddi tehditleri içeren bir mektup T24’ün Taksim’deki Haber Merkezi’nin bulunduğu binanın kapısından içeriye atılmıştır.

Her daim görüşlerini, insan haklarına ilişkin militan, cesur ve kararlı fikirlerini söylemekten geri kalmayan iki aydına, aynı zamanda parti üyelerimiz olan Aydın Engin ve Murat Belge’ye yönelik bu tehdidin ciddiye alınması ve Türkiye’nin yaşadığı karanlıkların tekrarlanmaması, ölüm planlarının yapıldığı çağdan artık kurtulunması gerekmektedir.

İki değerli insanın başına bundan sonra gelebilecek her kötülükte devletin sorumluluğu söz konusu olacaktır; YSGP olarak bu konuda devleti, iktidarı muhatap kabul edeceğimizi açıkça ilan ediyor ve bir an önce başta Emniyet ve siyasi iktidar olmak üzere yetkilileri göreve çağırarak bu çirkin provokatif tehdidin kaynağını araştırmaya, ortaya çıkarmaya ve hesap sormaya davet ediyoruz.

Aydın Engin ve Murat Belge yalnız değildir.

Sevil Turan – Naci Sönmez

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.