KadınManşet

Yoğurtçu Kadın Forumu’ndan Flormar çalışanları için eylem çağrısı

0

Kozmetik bakım ürünleri fabrikası Flormar işçilerinin, firmanın Gebze Organize Sanayi Sitesi’ndeki fabrikası önündeki eylemleri bugün 49’uncu gününe girdi.

Yoğurtçu Kadın Forumu sendikalaştıkları için işlerine son verilen Flormar işçileri için yarın (3 Temmuz) saat 19.30’da İstanbul Kadıköy’deki Yves Rocher ve Flormar önünde sessiz eylem çağrısı yaptı.

Yarın, direnişin 50. gününde, Yves Rocher ve ve Flormar mağazaları önünde 15’er dakika sessiz eylem gerçekleştirilecek.

Boykot sosyal medyada #FlormarVeYvesRochereBoykot #BizİstersekYaparız #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir etiketleriyle sürüyor.

Ne olmuştu?

Flormar’da çalışan işçiler daha iyi koşullarda çalışmak için beş ay önce Petrol-İş Sendikası’na üye olmaya başlamış, sendika işyerinde çoğunluğu sağlayarak yetki belgesini alınca sendikalı işçiler işten atılmıştı.

İşten atılan çoğunluğu kadın 115 işçinin fabrika önündeki eylemine alkışla destek veren işçiler de “mola saatlerinde ve muhtelif zamanlarda yasadışı eylem yapan kişilere destek vermeniz, çalışma ortamında huzuru bozmanız, doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunduğunuz tespit edilmiştir” gibi tebligatlarla işten çıkarıldı ya da istifaya zorlanmıştı.

Eylemin 11. gününde, Flormar yetkilileri eylemdekilerin içeridekilerle iletişimini engellemek için fabrika önüne branda ve tel örgü de çekmişti.

 

(Yoğurtçu Kadın Forumu, Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.