Yeşil Duyurular

Yeşiller/Sol’dan 14 Şubat çağrısı

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul Kadın Meclisi, “One Billion Rising/ 1 Milyar Ayaklanıyor” kampanyası için, 14 Şubat’ta bütün kadınları Kadıköy İskele Meydanı çağırdı.

YGSP İstanbul Kadın Meclis’i tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir!
Türkiye’de erkekler her gün 3 kadın öldürüyor. Yalnızca geçtiğimiz Ocak ayında en yakınlarındaki kocaları, eski kocaları, sevgilileri tarafından, 18 kadın öldürüldü, 11 kadına tecavüz edildi, 20 kadına şiddet uygulandı, 15 kadın taciz edildi.  Öldürülen kadınların çoğunun koruma talebi dilekçeleri veya koruma kararları vardı.Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir!

Erkek şiddeti dünyanın her tarafında sürüyor.  Bu duruma dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen V-Day hareketi “One Billion Rising/ 1 Milyar Ayaklanıyor” kampanyası başlattı ve tam da 14 Şubat’ta küresel ayaklanmaya çağırdı.Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul Kadın Meclisi olarak biz de bu çağrıya uyuyor,  14 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da tüm kadınları Kadıköy İskele Meydanı’na erkek egemenliğine ve erkek şiddetine karşı isyan etmeye, isyanımızı dansla göstermeye davet ediyoruz.

Öldüren Sevgi istemiyoruz!
Biz kadınlar; güven içinde özgür, eşit ve adil bir dünyada yaşamak istiyoruz.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi
İstanbul Kadın Meclisi

You may also like

Comments

Comments are closed.