ManşetTürkiyeYeşil Havadis

Yeşil/Sol gençler: Vallahi çok sıkıldık

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumun ahlak bekçiliğine soyunması toplumun değişik kesimlerinden tepki çekmeye devam ediyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Parti’li gençler bir açıklama yaparak Erdoğan’ı özgürlük alanlarını kısıtlamak yerine esas sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Yeşil Sol  gençlerin açıklaması şöyle:

 

Başbakanı bir sabah uyandığımızda kanepemizde bulur muyuz?

Kabus gibi değil mi?

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kızlı-erkekli aynı evde kalmasının uygun olmayacağını ve buna müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Ahlak bekçiliğini esaslı vazifelerinden saymış Başbakan’ın açıklamasına destek veren Arınç da “bu durumlarda çoğu zaman kaybeden kızlar oluyor” dedi. Çoğu zaman kaybedenlerin “kızlar” olduğu kısmı doğru; sıradanlaşmış erkek şiddetiyle, namus cinayetleriyle, tacize, tecavüze iyi hal indirimleriyle kaybedenler belli…

Biz vallahi çok sıkıldık! Erdoğan’ın, majestelerinin kurmaylarının özgürlük alanlarımızı, yaşam tarzlarımızı siyaset malzemesi yaparak beslenmelerinden fena baydık…

Toplumdaki milyon tane eşitsizlik, adaletsizlik, yoksulluk ile uğraşacakken kampüslerimize, yaşam alanlarımıza, giyeceğimize, evimize burnunuzu sokuyorsunuz. Sizin işiniz çağdışı bir zihniyetle bireylerin özgürlük alanlarına yasalara ve anayasaya aykırı bir şekilde müdahale etmek değil.

‘Muhafazakar’ın yanına garnitür niyetine ‘demokrat’ koymakla demokrat olunmaz. Bugün 6 Kasım, YÖK’ün kuruluş yıldönümü. Demokrat vasfını hak etmek istiyorsanız ‘hodri meydan’; YÖK’ü kaldırın, iktidara gelirken verdiğiniz sözü tutun. Tüccar zihniyetini bir yana bırakıp üniversitelerin demokratikleşmesi için, üniversite öğrencilerinin hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi için çaba harcayın. Tutuklu öğrencileri esir almaktan vazgeçin. Temel bir hak olan anadilinde eğitimi özel okullara havale ederek bir imtiyaz haline getirmekten vazgeçin. Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceğinize ücretsiz barınma hakkı talebimizi yerine getirin. Yapılacak iş çok… Hayatlarımıza karışmayı bırakıp esas sorumluluklarınızı hatırlayın.

Yeşil Sol Gençler

 

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.