EkolojiManşet

Yeşiller/Sol’dan Gaziantep’de “Neden ekoloji siyaseti?” paneli

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Antep İl Örgütü, il binasında “Neden ekoloji siyaseti?” konulu panel düzenledi. Panele Eğitim Sen, Yeni Özgür Düşünce Derneği, İHD, Sosyalist Yeniden Kuruluş Derneği temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Panelde konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi PM üyesi Ümit Şahin, politik ekolojinin doğada bulunan tüm hiyerarşik yapıyı kaldırmayı amaçladığını belirterek, politik ekolojide insanın doğaya egemen olma anlayışını değil, doğanın bir parçası olarak görüldüğünü kaydetti.

Bilimsel verilere göre dünyada ekolojik bir krizin yaşandığına dikkat çeken Şahin, önlem alınmaması halinde durumların daha da kötüye evrileceğini vurguladı. İnsanlığın doğaya verdiği zararı kendisine verdiğini aktaran Şahin, “Çünkü biz doğanın birer parçasıyız. Doğanın kanunlarına meydan okunmamalı. Ona her zararlı bir müdahaleden sonra hiç beklenmedik bir anda sonuçları ile karşılaşırız. Küresel ekolojik krizi tetikleyen önemli durumları şunlarıdır: İklim değişikliği, ozon tabakasının delinmesi, asit yağmurları, biyolojik çeşitliliğin yok edilmesi ve ormansızlaşmadır” dedi.

Altıncı biyolojik yok edilişin sebebi İnsan

Tarihte bugüne kadar beş kez biyolojik çeşitliliğin yok olduğunu belirten Şahin, altıncı biyolojik yok edilişin hızla yaşandığını söyledi. Daha önceki yok edilişlerin doğanın kendi tahribatı olduğunu aktaran Şahin, altıncısının insanlar tarafından yapıldığını belirterek, “İklim değişikliği sonucu bilimsel verilere göre 2015-2020 yılları arasında kuzey kutbunda bulunan buzullar eriyerek, açık deniz haline gelecektir. Yine aynı nedenden dolayı Rusya’da 2011 yılı içerisinde kuraklıktan 600 orman yangını çıktı. Bunların hepsi ekolojik krizin belirtileridir. İnsalık olarak yapmamız gereken bunun daha fazla ilerlemeden önlem almamızdır” diye konuştu.

(Yüksekova Haber, DİHA)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.