Türkiye

Yeşiller/Sol Ankara: Ankara’nın ve Ankaralıların beş yıl daha kaybetmeye tahammülü yok

0

yeşilYeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara İl Örgütü tarafından yapılan bir açıklama 30 Mart yerel seçimlerinin yaklaştığı günlerde tırmanan siyasi gerilime karşı Hükümeti görevi çağırdı. Yeşiller/Sol Anlara Eş Sözcüleri Duygu Melek Sürücü ve Koray Doğan Urbarlı imzasıyla yayınlanan açıklamada “Gökçek eğer gerçekten Ankara’nın çehresini değiştirecek bir hareket yapmak istiyorsa adaylıktan çekilmelidir. Bunun yanında Gökçekli ya da Gökçeksiz bir seçimin sonunda da, 31 Mart sabahında, emekten, doğadan yana, yaşanılabilir bir kent yönetimine uyanacağımıza olan inancımız tamdır.” deniliyor.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Ankara’nın ve Ankaralıların Beş Yıl Daha Kaybetmeye Tahammülü Yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yirmi yılın sonunda, partisi Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından bir beş yıl için daha aday gösterildi. Aday gösterilmesiyle birlikte propaganda faaliyetlerine başlayan Gökçek, 6 Şubat günü seçime yönelik olarak projelerini kamuoyuna açıkladı.

Daha bir ay önce Ankara’ya 214 dev proje adı altında bina cephe giydirmeleri, taksi durakları ve meydan saatleri kazandıran Gökçek’in, seçim için açıkladığı projelere toplu olarak baktığımızda sanki Ankara’nın tüm temel problemlerini halledilmiş, Ankaralılar mutlu ve eksiksiz bir yaşam sürüyor sanmak mümkün. Gökçek de böyle düşünmüş ve görmüş olmalı ki, yirmi senelik bir belediye başkanı olarak ilk açıkladığı proje içinde 14 hız treni olan, savaşan transformerslar(!) izlenebileceği Dünya’nın en büyük lunapark projesi.

Ulaşım, içme suyu, sağlıklı ve şehir dokusuna uygun konut vb. problemlerini çözememiş bir kente en büyük vaadi lunapark olan Gökçek’in diğer projeleri ne yazık ki bu kadar neşeli projeler değil. 20 yıldır tek metre metro başlayıp, bitiremeyen ve elinden metro inşaatları çürüdüğü için alınan Gökçek, halkın 20 yıllık tecrübelerine değil de; kendisine inanmasını isteyen vaatlerde bulunuyor.

Fakat tüm bu projeler içinde bir tanesi var ki özenle üzerinde durmak gerekli. Başbakan’ın İstanbul’a yapmak istediği ve dürüst bilim insanları tarafından bir felaketle sonuçlanacağı net olarak ifade edilen Kanal İstanbul’un kötü bir kopyasını Ankaralıların önüne koyuyor Gökçek. Bozkır ekolojisine nasıl bir etkisi olacağı tabii ki düşünülmemiş olan bu “Ankara Boğazı’nın” ne için yapılmak istendiğini de çok net şekilde ifade ediyor Gökçek. Her projesinde olduğu gibi yine betona yatırım yapan Gökçek’in boğaz için asıl amacı da tabii ki çevresine yapılacak villalar. Gökçek, bir takım zenginler halkın vergileriyle oluşturulan ve şehre zarar verecek olan bir yapma boğazın yalılarında oturabilsin diye kentin yoksullarından oy istiyor.

Sonuç olarak biz diyoruz ki, ne Ankara’nın ne de Ankaralıların kaybedecek bir beş yıla daha tahammülleri yoktur. Kentimizin çok temel problemleri günden güne büyümekteyken lunaparkı ya da yeni rant dağıtım alanlarını bizim karşımıza proje diye çıkartan Gökçek eğer gerçekten Ankara’nın çehresini değiştirecek bir hareket yapmak istiyorsa adaylıktan çekilmelidir. Bunun yanında Gökçekli ya da Gökçeksiz bir seçimin sonunda da, 31 Mart sabahında, emekten, doğadan yana, yaşanılabilir bir kent yönetimine uyanacağımıza olan inancımız tamdır.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi

Ankara İl Eş Sözcüleri

Duygu Melek Sürücü & Koray Doğan Urbarlı

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.