ManşetTürkiyeYeşil Havadis

Yeşiller’in Brüksel ziyareti sürüyor

0

Yeşiller Partisi’nden 24 kişilik bir heyet Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda temaslarda bulunuyor. Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu milletvekili Ska Keller’ın davetlisi olarak Brüksel’e giden heyet dün sabah görüşmelerine başladı.

Heyet önce sabah saatlerinde Ska Keller’la görüştü ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kısa bir parlamento turunun ardından Avrupa Yeşil Partisi’nde partinin genel sekreteri Jacqline Cremers ile bir görüşme yapıldı. Görüşmede Türkiye ve Avrupa Yeşil partileri arasındaki ilişkiler ve halen gözlemci olan Türkiye Yeşiller Partisi’nin AYP’ye tam üyelik başvurusunun durumu görüşüldü.

Öğleden sonra ilk görüşme AP Yeşiller Grubu’nun Yunanistan Yeşilleri’nden milletvekili olan Michalis Tramopoulos ile yapıldı. Görüşmede bölgedeki durum, barış ve silahsızlanma için işbirliği konuları gündeme geldi.

Akşamın son görüşmesi Türkiye-AB Karma Parlementerler Komisyonu eş başkanı Helene Flautre ile yapıldı. Türkiye’nin demokratikleşmesi, siyasi partiler ve seçim yasalarındaki durum, görüşülen konular arasındaydı.

Yeşiller Partisi heyeti bütün görüşmelerde Türkiye’de doğa yıkımına neden olan HES’ler, hükümetin yeni Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Yasa taslağının yaratacağı sakıncalar ve başta nükleer olmak üzere enerji politikalarını da gündeme getiriyor.

Yeşiller Partisi heyetinin Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’ndaki temsaları bugün de devam edecek.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.