Kategoriler: ManşetYeşil Havadis

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin logosu belli oldu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin logosu açıklandı. Önerilenler arasında Parti Meclisi tarafından yapılan oylama sonucunda en yüksek oyu alan çalışma partinin logosu olarak belirlendi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Logo Komisyonunca logo yarışmasının profesyonel tasarımcılarının davet edileceği bir formatta düzenlenmesine karar verildi. Bu yöntemin seçilmesinin nedeni maliyet ve zaman kısıtlamalarının yanında, profesyonel bir çalışma ile logonun belirlenmesi konusunda oluşan fikir birliğiydi. Bu doğrultuda partililerin ve partinin fikirsel anlayışını bilen kişilerin de sürece dahil olmasını sağlamak için açık çağrı çıkartıldı ve davet edilmek isteyen tüm profesyonel tasarımcılara davet gönderildi. Tasarımlarını gönderen 13 kişinin çalışmaları arasından şartnamede belirtilen önceliklere göre eleme yapıldı.

Sonuçta belirlenen 7 aday çalışma Parti Meclisi üyelerinin oylamasına sunuldu. Grafik tasarım yarışmalarında sıklıkla kullanılan bir yönteme uygun olarak her PM üyesinin en beğendiği üç logo adayını beğeni sırasına göre sıralaması istendi. İlk sırada yer alan logoya 3 puan, ikinci sırada yer alan logoya 2 puan, üçüncü sırada yer alan logo her PM üyesi en beğendiği üç logo adayını beğeni sırasına göre sıraladığında ilk sırada yer alan logo 3 puan, ikinci sırada yer alan logo 2 puan, üçüncü sırada yer alan logoya ise bir puan verildi.

İşte seçilen logo:

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi logo komisyonundan yapılan açıklamada tasarımların sadece figürler açısından değerlendirmeye tabi tutulduğu hatırlatılarak, çalışmalarda logo ile birlikte yer alan yazı ve kısaltmalar, logo ile birlikte kullanılacak yazı karakteri ve biçimine örnek olması amacıyla tutulduğu belirtildi. Ayrıca, bu oylamanın isim kısaltmasının belirlenmediğine dikkat çekildi.

 

(Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Mahmut Boynudelik