İklim KriziManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi orman yangınlarını konuşmak için bir araya geliyor

0

Yeşiller Partisi, iklim krizinin yol açtığı sıcak dalgaları ve uzun süreli kuraklığın ardından Türkiye’nin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan ve haftalar boyunca kontrol altına alınamayan orman yangınlarını konuşmak için bir araya geliyor.

Parti tarafından yapılan açıklamada “Sizleri Yeşiller Partisi olarak günlerdir gündemimizde olan ve iklim krizi nedeniyle giderek daha sık karşılaşacağımız orman yangınlarını bir çevrimiçi buluşmada uzmanlarla konuşmaya davet ediyoruz” denildi.

 

 

Kimler yer alacak?

Buluşmada İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Nesibe Köse ve Doç. Dr. Cihan Erdönmez, Karabük Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Kavgacı, Doğa Derneği’nden Dicle Tuba Kılıç, Sağlık ve Çevre Birliği’nden Funda Gacal, TEMA’dan Deniz Ataç, MUÇEP- Gökova Meclisi’nden Serdar Denktaş, Kavaklıdere bölgesi yerel gönüllüsü Efe Kurdaş, Çevre ve Arı Koruma Derneği’nden Şamil Tunçay Beştoy ve WWF Türkiye’den Ahmet Emre Kütükçü yer alacak.

Etkinlikte orman yangınları ve iklim değişikliği, yangın sonrası restorasyon, ormancılık politikası, doğa koruma politikaları, hava kirliliği, ağaçlandırma politikaları, yerel ekoloji mücadeleleri, yerel örgütlenme ve dayanışma, arıcılık, biyoçeşitlilik ve rehabilitasyon konuları ele alınacak.

16 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00 ile 22.00 arasında düzenlenecek buluşmaya katılmak için bu link üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.