DünyaManşet

Yeşiller, Japonya’da “Konnichi wa!” dedi

0

Japon Yeşilleri, “Yeşiller Partisi” ile siyasete merhaba (Konnichi wa) dedi. Japonya Yeşiller Partisi’nin kuruluşu, 28 Temmuz’da ilan edildi. Partinin ilk hedefi, Japonya’daki nükleer santrallerin kapatılması olacak.  Japonya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Nao Suguro, “Santralin kapatılması için geniş bir ağ oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Almanya ve Avustralya Yeşiller Partisi temsilcileri Tokyo’da düzenlenen açılışa katıldı. Avustralya Yeşiller Partisi üyesi ve senatör Scott Ludlam, Fukuşima faciasını hatırlatarak, ‘Japonya Yeşiller Partisi’nin büyümesi halinde, küresel bir etki oluşturabileceğini’ söyledi.

Japonya Yeşiller Partisi, ülkedeki nükleer karşıtı hareketin desteğiyle, 2013’teki seçimlerinde, en az 10 adaydan başarı bekliyor.

Ayrıca vergi oranlarını düşürmek, daha fazla sosyal güvenlik programı, daha yerel üretim-tüketim ve dmokratik süreçlere daha fazla katılım sağlanmasını hedeflediğini açıklıyor.

Chiba Üniversitesi’nde Kamu Politikası profesörü Yoshinori Hiroi, Yeşiller Partisi’nin Japonya’da ekoloji temelinde siyaset yapacak olan ilk parti olduğunu, ancak özellikle sivil hareketlerin desteğiyle, kısa zamanda büyümesinin zor olmadığını söylüyor.

The Asahi Shimbun

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.