Koronavirüs SalgınıEditörün SeçtikleriManşetYeşil Gazete TV

[Yeşil Gazete Tv] Orhan Esen: Salgınla demokrasi içinde mücadele etmek mümkün

0

Yeşil Gazete Tv‘nin üçüncü yayınında, Berlin‘de yaşayan tarihçi, mekan politikaları araştırmacısı Orhan Esen, dünyanın hemen bütün ülkeleri gibi koronavirüs salgınıyla savaşan Almanya‘da, Merkel hükümetinin tutumunu ve  halkın alınan önlemlere tepkisini anlattı.

Ümit Şahin, Koray Doğan Urbarlı ve Alev Karakartal’ın gerçekleştirdiği Karantina Günleri programına konuşan Esen, salgına karşı dünyada iki tür tepki oluştuğunu belirterek Çin‘deki gibi katı ve sert önlemlerin karşısında batı tipi mücadelenin anlamına dikkat çekti. “Salgınla demokrasiyi zedelemeden, demokratik yollarla da savaşmanın mümkün olduğunu Almanya en iyi biçimde gösterdi” diyen Esen, Başbakan Angela Merkel’in halkını paniğe sevk etmeyen, cesaretlendiren ve dayanışmayı öne çıkaran konuşmasını,, tarihi nitelikte bir sesleniş olarak nitelendirdi.

Esen, ülkede güçlenen aşırı sağ dahil, salgın karşısında ne umreye gidenlerin ne azınlıkların ne de başka grupların ötekileştirilmesi ve hedef gösterilmesi konularında azami dikkat gösterildiğine dikkat çekti; Yeşillerin iktidarda olduğu bölgelerde “gerilla yöntemiyle” yapılan bisiklet yollarını ve toplumsal dayanışma pratiklerini anlattı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.