Doğa MücadelesiManşet

Yeşil Artvin Derneği’nden 19 Eylül Cerattepe davası için çağrı

0

Türkiye’nin en büyük ekoloji davası olarak bilinen ve bir sonraki duruşması 19 Eylül Pazartesi Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek olan Artvin – Cerattepe davası için Yeşil Artvin Derneği yaşam savunucularına çağrı yaptı

“ÇED olumlu raporunun iptali ve madencilik faaliyetlerinin durdurulması” istemiyle açılan dava için yapılan çağrıda Yeşil Artvin Derneği, madencilik girişimlerinin 2009 ve 2016’da olmak üzere iki defa mahkemeler tarafından durdurulduğu ve Danıştay’ın da bu kararları onayladığının altı çizildi.

16

Dernek, yaptığı çağrı ile hukuksuzluğa karşı çıkmak ve Artvin’i ve doğasını savunmak için yaşam savunucularını 19 Eylül Pazartesi saat 09.00’da Rize İdare Mahkemesi’ne davet etti.

Yeşil Artvin Derneği tarafından yapılan çağrının tamamı şöyle:

Nerede ise çeyrek asırdır sürdürülen halk ve hukuk mücadelesi ile bu zamana kadar madencilik belasından koruduğumuz Artvin Cerattepe için önemli bir gün daha yaklaşıyor. Bildiğiniz gibi 751 gerçek ve tüzel kişi adına 61 avukat tarafından “ÇED olumlu raporunun iptali ve madencilik faaliyetlerinin durdurulması” istemiyle açılan dava, bu anlamda ülkemizin en büyük “çevre ve yaşam hakkı davası” olarak tarihe geçmişti. Söz konusu bu davanın duruşması 19 Eylül Pazartesi günü saat 09:00’da Rize İdare Mahkemesi’nde görülecektir. Gerçekte, Cerattepe’deki madencilik girişimleri daha önce 2009 ve 2016 yıllarında olmak üzere iki defa ilgili mahkemelerce durdurulmuş ve Danıştay tarafından da onaylanmıştır. Hukuk ve adalet adına inanmak istiyoruz ki bu defa da yeni bir hukuksal zafer kazanılacaktır.

Bu vesile ile sizleri 19 Eylül Pazartesi günü Cerattepe’deki hukuksuzluğa karşı çıkmak, Artvin’in bir şehir olarak yok olmasının önüne geçmek, yaşam alanlarımızı korumak ve en önemlisi de gelecek nesillerimize yaşanabilir bir çevre bırakmak için Rize İdare Mahkemesi’ne bekliyoruz.

Birliğimizi, beraberliğimizi ve hep birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha göstermek adına19 Eylül Pazartesi günü saat 09:00’da Rize Adliyesinde buluşmak dileğiyle…

 

(KOS Medya)

You may also like

Comments

Comments are closed.