EnerjiManşet

Eryaman’da yenilenebilir enerji eğitimi verecek lise açılıyor

0

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerji teknolojileri alanında eğitim verecek olan Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında açılıyor.

Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ve yenilenebilir enerji eğitimi veren Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Milli Eğitim (MEB), Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliği ile açılacak.

Okul binasının tasarımı Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) tarafından Küresel Çevre Fonunun (GEF) finansal desteğiyle uygulanan “Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi” kapsamında gerçekleştiriliyor.

2011 yılında başlatılan proje kapsamında kamu sektörü için örnek oluşturacak Milli Eğitim Bakanlığına ait bir okul yerleşkesi tasarımı bütünleşik tasarım yaklaşımı ile gerçekleştirildi. Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binası ilk çevre dostu kamu binalarını barındırması nedeniyle dikkat çekiyor.

 

(Milat)

 

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.