EnerjiManşet

Yenilenebilir bir enerji türü daha: Uçurtma Enerjisi, KiteGen ile tanışın!

0

Yeşil Enerji, Temiz Enerji, Yenilenebilir Enerji ya da Sınırsız Enerji denince akla güneş panelleri, rüzgar türbinleri, düşük ihtimalle jeotermal enerji gelir. Teknoloji geliştikçe alternatif yöntemler üzerinde çalışmalar artıyor. Şimdi bu yöntemlere “Kite”, yani devasa uçurtmaların enerjisi de eklendi! Tam adı ile: KiteGen Venture – High Altitude Wind Power (HAWP-Yüksek İrtifa Rüzgar Enerjisi)

30.KiteGen_with_Infinite_Sign

KiteGen Venture, Italya Torino’da  geliştirdiği teknoloji ile 600-2000m yükseklikte uçurtma yardımıyla topladığı kinetik enerjiyi elektrik enerjisine  dönüştürüp kullanıma sunuyor. Üstelik “0” CO2 salınımı ve çevreye hiçbir zararlı etki oluşturmaksızın.

Dünyanın birçok yerinde enerji erişilemez, aşırı pahalı ya da gezegenimizi ve paylaştığımız hayatı etkileyen yıkıcı sonuçlar doğuruyor diyen KiteGen’in kurucusu Massimo Ippolito, “Fakat buna göz yummak zorunda değiliz! Sınırsız, tertemiz ve hemen başımızın üzerinde, sadece erişmemizi bekleyen bir kaynağımız var”  şeklinde konuşuyor.

Büyük Ölçekte İlk Tesis Sivil Toplum Kuruluşları Yararına

Power Kite tasarım ve test aşamalarını başarıyla tamamladıktan sonra, büyük ölçekli ilk tesisini kurma hazırlığında olan KiteGen, bu tesisten elde edilen gelirleri Amnesty International, Bridge for Good ve Source International’ın da aralarında bulunduğu birçok STK ile paylaşıyor. 10.000 ailenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek ölçekte planlanan projenin 400 bin dolarlık bütçesi crowdfunding ile toplanıyor.

“Güçlü, kesintisiz, zaman ve mekan bağımsız olması sayesinde yüksek irtifa rüzgarları gezegenimizin en cömert enerji kaynağı. Yalnızca küçük bir miktarını kullanarak dünyanın temiz ve ekonomik enerji ihtiyacını karşılayabiliriz. En büyük petrol rezervi hemen başımızın üzerinde”

Crowdfunding (Kalabalık Fonlama) sitesi Indiegogo üzerinden uçurtma enerjisi projesinin tanıtım videosunu izleyebilirsiniz

31.Share_Infinite_Energy

Radikal teknolojik ilerlemeler belirli bir noktaya kadar bulunduğu sektörde sivrilemiyor. Rekabet ve politik engellerin aşılmasında kamuoyu talebi ve bilinci oldukça önemli. Bugün gittikçe artan oranda yatırım yapılan rüzgar ve güneş enerjisinin yaygınlaşmasını sivil toplum örgütleri, artan çevre bilinci ve binlerce aktivist, bilim adamı ve akademisyenin çabalarına borçluyuz.

Nasıl Destekleyebiliriz?

KiteGen Yapılan Bağışları Unutmuyor

$20 bağış için onur listesine isminizi ekliyor ve tesis gelirlerini 15 yıl boyunca aktaracağı sivil toplum örgütü platformlarında size teşekkür ediyor. Miktar arttıkça çeşitli hediye setleri ve $4000 için sizi çift kişi Torino’da tesislerinde ağırlıyor.

KiteGen Venture hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak üzere web sayfasını ziyaret edebilir, sosyal medyada takip etmek ve paylaşmak için aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz 

Facebook: www.facebook.com/KiteGenVenture?fref=ts
Twitter: twitter.com/kitegenventure
Youtube: www.youtube.com/channel/UCcMiMyCpYFWL9byKTHTlDyA
Indiegogo: www.indiegogo.com/projects/kitegen-the-ultimate-green-energy-solution/x/10457646
E-mail: [email protected]

 

Haber: Mehtap Özdemir

(Yeşil Gazete)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.