ManşetTürkiyeUncategorized

Yedi YSK üyesi için suç duyurusu

0

Eski CHP milletvekili Kart, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için oy veren yedi YSK üyesi hakkında görevini doğru ve tarafsız yapmadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu; meslekten çıkarılmalarını istedi.

Eski CHP Konya milletvekili Atilla Kart, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ‘Evet’ oyu veren yedi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyesi hakkında Danıştay ve Yargıtay’a suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise YSK üyesi yargıçların ‘hakaret görmesini doğru bulmadığını’ açıkladı.

Kart, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: “YSK’nın yedi üyesi hakkında, mesleğin onurunu bozan, mesleğe olan genel saygı ve güveni yok eden, görevini doğru ve tarafsız yapmadığı kanısını yaratan işlem ve ilişkilerinden dolayı, tarafımızdan Yargıtay ve Danıştay’a suç duyurusu yapılmıştır.”

Kart ayrıca, bu YSK üyeleri için ‘meslekten çıkarma cezası’ talep ettiklerini de şu hukuki gerekçelerle aktardı: “Yedi üye hakkında, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 68/a,b,c maddeleri uyarınca, meslekten çıkarma cezasının uygulanması ve adli sürecin başlatılması talebinde bulunulmuştur.”

Şentop: YSK hakimlerine hakaret doğru değil

Öte yandan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YSK üyelerine yönelik eleştirileri ‘hakaret‘ olarak değerlendirdiğini açıkladı. “YSK seçim sonrası sürecinde yargı görevi yapıyor. Yargıçların bu anlamda hakaret görmelerini doğru bulmuyorum” diyen Şentop şunları söyledi: “Eleştiri sınırı içerisinde kalmak kaydıyla her şeyin söylenmesi doğrudur. Ama bizim yargı kurumlarına hakaret ederek, tahkir ederek, itibarsızlaştırarak konuşmamız yanlış olur. Parlamento çatısı altında bunu yapmak da yanlış olur.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.