ManşetTürkiye

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin: HDP kapatma iddianamesini tekrar hazırlıyoruz

0

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Haber Global’de katıldığı bir TV programında Halkların Demokratik Partisi‘nin (HDP) kapatılmasına ilişkin iddianameyi yeniden hazırladıklarını söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, mart ayının başında HDP ile ilgili inceleme başlatmıştı.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin HDP’nin ‘terör eylemlerinin odağı’ olduğu belirtilen bir iddianame ile 17 Mart 2021 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne dava açmıştı.

AYM iade etmişti

Anayasa Mahkemesi 31 Mart 2021’de usul eksikliği tespit edildiği için iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmişti.

AYM tarafından iddianamenin iadesiyle ilgili yapılan açıklamada, kişilerin eylemlerine açıkça yer verilmediği, haklarındaki soruşturma ve kovuşturmalara atıfta bulunulduğu, bu durumun da değerlendirmeyi imkansız kıldığı ifade edilmişti.

‘Vicdanlarıyla karar vermeli’

Yargıtay’da en çok dosyanın Fethullah Gülen cemaatine ilişkin olduğunu belirten Bekir Şahin, bu konularda 40 bin civarında dosya bulunduğunu söyledi. Şahin, şu ifadeleri kullandı:

Herkes vicdanlarıyla kanunlara uygun karar vermek zorunda. Vicdanını, reyini bir başkasına teslim eden insandan zaten hukukçu olmaz. Devlet bununla mücadele ediyor. Halen yargının içinde var mıdır, onu bilemiyorum ama takip edilmesi gerekir. Her zaman uyanık olmak lazım. Öyle bir yapı her zaman devletin içine sızabilir. Tedbir almak lazım diye düşünüyorum.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.