GündemManşet

Yalova belediye başkanlığı CHP’ye geçti

0

Yalova’da yerel seçim sonuçları değişti.

Oyların yeniden sayıldığı Yalova’daki resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını altı oy farkla CHP adayı Vefa Salman kazandı. Daha önce yapılan sayımda AKP adayı Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal‘ın seçimi bir oy farkla kazandığı açıklanmıştı.

İlk sonuçlardan sonra CHP 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun bir oy olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını belirterek itirazda bulundu. Ardında AKP de itiraz etti ve Yalova İl Seçim Kurulu da itirazları kabul etti.124 sandıkta oylar yeniden sayıldı.

Sabah saat 05.00 ‘a süren sayım sonrası, Yalova Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre CHP’ li Vefa Salman 27229 oy alırken AKP adayı 27223 oy aldı. Ak Parti ‘nin bugün bazı sandıklara itiraz edeceği iddia edildi.

Ekran Resmi 2014-04-02 11.10.04.png

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Twitter’dan yaptığı açıklamada resmi belgenin elinde olduğunu belirtti. “İnancın, direnişin ve sandıklara sahip çıkmanın sonucudur, resmi belge elimdedir, @VefaSalman Yalova Belediye Başkanı seçilmiştir. AKP bütün itirazlarını yapmıştır, sonuç değişmemiştir. Adliye önüne gelerek oylarına, kentlerine sahip çıkan hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

Yalova’da 149 bin 818 seçmen 550 sandıkta oy kullanmıştı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.