Yalnız Yeşiller’e 14 Şubat hediyesi: Ekolojik çekicilik

Yalnız Yeşiller! Uzun süre daha yalnız kalmayacaksınız gibi görünüyor.

Yeni bir araştırma, iş potansiyel bir eş adayını etkilemeye geldiğinde, ekoloji dostu değerlerinize sadık kalmanın işe yaradığını ortaya koyuyor.

2012 Ocak ayında, 18 yaş ve üstü 1.000’den fazla kadın ve erkeğe online anket uygulayan the Timberland Eco – Survey, Amerikalıların üçte birinden fazlasının ekoloji yanlısı davranışları bir eşte çekici bir özellik bulduğu sonucuna vardı.

Özellikle katılımcıların yüzde 50’sinin çekici bulduğu ev içinde ekoloji dostu olmak ve katılımcıların yüzde 30’unun etkileyici bulduğu tüketimde bilinçli davranmak özellikleri en iyi eko–nitelikler arasındaydı.

Kadınlar, çöp atan (yüzde 52’ye yüzde 40) ya da geri dönüşümü reddeden (yüzde 17’ye yüzde 13) biriyle buluşmayı erkeklere oranla yüzde 30 daha fazla sorguluyor.

Fakat çevreyi tamamen romantizmin önüne koymak aksi yönde bir etki de yaratabilir. Amerikalıların yaklaşık yarısı (yüzde 46) buluşmada organik ya da yerel yiyecekler ısmarlama ya da partnerini bisikletle almak konusunda ısrar edenlere her an kapı gösterilebilir.

Bu yeşil yaşam tarzlarının kusursuz eş bulmakla bağlantılandırıldığı ilk durum değil. Aralık ayında bir İsveç firması çiftleri geçen gecenin yemek artıklarını temel alarak bir araya getiren bir flört websitesi kurdular.

Elbetteki sonuçlar eko yalnızları yeni bir aşk arama konusunda cesaretlendirse de, Timberland’in de özellikle yeşil bilinci sahip müşterilere kıyafet sattıkları için böylesi bir ankete sponsor olmak için finansal bir dürtüsü de vardı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi