DünyaManşet

Wikileaks’e belge sızdıran Chelsea Manning serbest bırakılıyor

0

2010 yılında Julian Assange yönetimindeki Wikileaks’e ABD ile ilgili gizli dosyalar sızdıran ve şu anda tutuklu bulunan eski askeri istihbarat analisti Chelsea Manning‘in serbest bırakılmasına karar verildi.

Manning, 35 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak dönemin ABD lideri Barack Obama‘nın talebiyle bu ceza kısaltılmıştı. 2017 yılında serbest kalan Manning, Wikileaks ile ilgili yürütülen soruşturmada ifade vermeyi reddettiği için 2019’da tekrar tutuklanmıştı. Manning yaklaşık bir senedir Virginia eyaletinde bir cezaevinde tutuluyor.

Yarım milyon dolarlık para cezası

Federal hakim Anthony J. Trenga, “Mahkeme, Sayın Manning’in büyük juri önüne çıkmasına artık gerek kalmadığına karar vermişti, bu sebeple artık cezaevinde tutulmasının bir amacı kalmamıştır” kararını verdi.

Ancak kendisine günlük bin dolardan yazılan ve yarım milyon doları bulan para cezalarının kaldırılması talebi mahkeme tarafından reddedildi.

İntihar girişimi

Manning çarşamba günü cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş ve ardından hastaneye kaldırılmıştı. Manning’in savunma ekibi, analistin ifade vermeme konusunda “geri adım atmayacağını” belirtmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.