DünyaManşet

Washington ve Colorado’da marijuana artık serbest

0

ABD’nin Washington ve Colorado eyaletlerinde yapılan halk oylaması sonucu marijuana kullanımına evet kararı alındı. Bu sonuç, “Yasallaştır” (legalize it!) hareketinin en büyük zaferi olarak görülmekte.

Norml adlı yasallaştırma yanlısı hareket yaptığı basın açıklamasında “Bu olaylar fazla abartılmamalı. Ama dün tarihte ilk defa iki eyaletin birden, yetişkinlerin Kanabis kullanmasının ve satın almasındaki engellerin kaldırılmasına şahit olduk” demekte.

CNN.com sitesinde yapılan habere göre kavga daha yeni başlamakta. Zira marijuana Federal hükümet nezdinde halen illegal.

Colorado Valisi John Hickenlooper ise yaptığı açıklamasında “ Oy verenler taleplerini dile getirdiler ve biz de buna saygı göstereceğiz. Ama Federal Hükümet gözünde marijuana halen illegal. O yüzden acele davranılmasın” dedi.

Harvard Universitesinde uyuşturucunun legalizasyon sürecine ekonomik açıdan odaklandığı çalışmaları ile bilenen Jeffrey Miron bu durumun yüksek mahkeme ve Federal Mahkeme arasında yeni bir sürtüşmeye yol açabileceğinden bahsetmekte.

Ülke genelinde bir çok eyalette Marijuana ile alakalı halk oylamaları yapıldı. Bunlardan bir kısmında keyfi kullanım için sandık başına gidilirken, bir kısmında da tıbbi amaçlarla kullanım oylandı. Massachusetts seçmenleri tıbbi kullanım için referandum yoluna gidilmesi kararı alırken, Arkansas’ta aynı karar sandıktan çıkamadı. Montana’da ise varolan tıbbi amaçlarla marijuana kullanımını tekrar oylamak için referandum yoluna gidilmesi kararı alındı

(Yeşil Gazete, CNN)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.