Washington: S-400’ün sonuçları ciddi olur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Türkiye’nin S-400 alımını hayata geçirmesi halinde ABD’nin ‘hasımlarla yaptırımlar yoluyla mücadele etme yasası’ kapsamına alınabileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemini faaliyete geçirmesi halinde ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) yaptırımları dahil çok ciddi sonuçlarla karşılaşacağını söyledi. Ortagus rutin basın brifinginde Türkiye’yle ABD arasındaki S-400 krizine ilişkin bir soruyu da yanıtladı.

Türkiye’nin NATO müttefiki ve IŞİD’e karşı mücadelede çok önemli bir ülke olduğuna dikkati çeken Ortagus, bununla birlikte ABD’nin S-400 konusuyla ilgili duruşunun değişmediğini vurguladı. Ortagus şunları söyledi:  “Türkiye S-400 alımını hayata geçirirse çok ciddi, çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak. Bunlar, F-35 alımının ve Türk sanayisinin bu programa katılımının durması ve CAATSA yasası kapsamında yaptırımların uygulanması. Bunlar çok ciddi, çok gerçek ve bu konudaki duruşumuzda son derece tutarlı olmayı sürdürüyoruz.”

CAATSA, ABD’nin İran, Kuzey Kore ve Küba gibi doğrudan düşman sayılan ülkelere yönelik uyguladığı yaptırımları düzenleyen bir yasa.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR