ManşetDoğaFoto Galeri

Viki Yeryüzünü Seviyor yarışmasının Türkiye ayağını kazananlar belli oldu [Foto Galeri]

0

Her ülkede yerel Vikipedi topluluklarının düzenlediği ve doğal miras alanlarının fotoğraflarının yarıştığı uluslararası bir fotoğraf yarışması olan Viki Yeryüzünü Seviyor yarışmasının Türkiye ayağını kazanan isimler belli oldu.

Yarışmada ilk üç dereceye giren fotoğrafların her biri Türkiye’nin farklı bir yöresinden. Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Eber Gölü’nü gösteren fotoğraf ile Murat Özçelik birinci oldu.

Altındere Vadisi Milli Parkı ve içindeki Sümela Manastırı’nı gösteren fotoğrafı ile Ümit Azak ikincilik, Erciyes Dağı’nda yılkı atları fotoğrafı ile Ömerali Şenakaylı üçüncülük ödülüne değer görüldü.

Sümela Manastırı- Ümit Azak ikincilik ödülünü kazandı.

Türkiye ilk kez dahil oldu

Uluslararası fotoğraf yarışmasına Türkiye ilk kez dahil oldu. Farklı tarihlerde 34 ülkede düzenlenen yarışmaya katılımcılar kendi ülkelerindeki miras alanlarını fotoğraflayarak ve Wikimedia Commons’a yükleyerek katılım gösterdi.

Türkiye’deki ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Vikipedi topluluğu üyeleri bir ayda 3 bin 500 kişinin dahil olduğunu açıkladı.

Erciyes Dağı’nda yılkı atları fotoğrafı ile Ömerali Şenakaylı üçüncülük ödülü kazandı.

Adaylar uluslararası yarışmaya katılacak

Türkiye’nin doğal güzelliklerini dünyada tanıtma açısından yarışmanın önemini vurgulayan organizasyon ekibi, “internet kullanıcılarına kendi bakış açısını, kültürünü ve bilgi birikimini dünya ile paylaşma fırsatı veren bu mecrayı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Fotoğraf: Burak Demir

İlk üçe giren fotoğraflarla birlikte jürinin belirlediği toplam 10 fotoğraf Uluslararası Wiki Yeryüzünü Seviyor Yarışması’na katılacak.

Fotoğraf: Theugursevinc

Jürinin belirlediği on fotoğraf arasında Meke Gölü, Kapadokya’daki Paşabağ Vadisi, Sakarya’daki Poyrazlar Gölü, Antalya’daki Altınbeşik Mağarası, Nemrut Dağı, Kapadokya’da gün batımı ve Manyas Kuş Gölü fotoğrafları yer alıyor.

Fotoğraf: Burak Oğuz

Fotoğraf: Masis Üsenmez

Fotoğraf: Theugursevinc

Fotoğraf: Ivankazaryan

Fotoğraf: İbrahim Arslanca

Comments

Comments are closed.