Türkiye

Vekillere bedava “tablet”

0
Türk Telekom 550 milletvekiline 1630 TL’lik tabletlerden verecek.

Türk Telekom, sabit telefon ve internet hizmeti sunumu kapsamında 550 milletvekiline, Cem Yılmaz’ın reklamlarını yaptığı, Motorola XOOM tablet bilgisayar verecek. Tablet bilgisayarların, yeni yasama yılının hemen başında teslim edileceği belirtildi. TBMM Başkanlığı ile Türk Telekom, milletvekillerine dağıtılacak tablet bilgisayarlar konusunda görüş birliğine vardı. Türk Telekom kaynakları, TBMM Başkanlığı ile sabit telefon ve internet hizmeti sunumu anlaşması çerçevesinde, tablet bilgisayarların milletvekillerine dağıtılacağını söyledi.

Kaynaklar, tablet bilgisayarların hazır olduğunu, Meclis’in yeni yasama yılında bilgisayarların milletvekillerine teslim edileceğini bildirdi. 1 Ekim’de açılacak Meclis’te 550 milletvekiline birer adet Motorola XOOM tablet bilgisayar verilecek. Türk Telekom, Motorola’nın söz konusu android tabanlı tablet bilgisayarlarını abonelerine, ev telefonu faturalarına yansıtılan aylık 55 TL’den başlayan taksitlerle satmaya devam ediyor. Türk Telekom yetkilileri, bugüne değin 6-7 bin dolayında tablet bilgisayar satışı yaptıklarını belirterek, “Kampanyaya yoğun talep devam ediyor. Abonelerimizden gelen bu yoğun talebi karşılamaya çalışıyoruz” dedi. Türk Telekom, tablet bilgisayarları kredi kartına peşin olarak bin 630 TL’lik bedel üzerinden satıyor.

Google Android 3.0 (Honeycomb) platformunu kullanan ilk cihaz olan Motorola XOOM’da 1GHz çift çekirdekli işlemci, 32 GB bellek ve 1 GB RAM bulunuyor. Ön ve arka yüzde iki ayrı kamera, gerçek çoklu işlem fonksiyonu ve 10.1 inçlik geniş HD ekranına sahip.

Google, bir süre önce söz konusu cihazın üretimini de yapan Motorola’nın akıllı telefonlar ve tablet bilgisayar üretim alt şirketi “Motorola Mobility”i satın aldı. Motorola XOOM, Apple’a karşı güçlü bir alternatif olarak öne çıkıyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.